Vasárnap ásványkiállítás nyílik a debreceni állatkertben

Helyi hírek

Augusztusban a Debreceni Állat- és Növénykert látogatói öt kontinens 190 állat- és mintegy 650 növényfaja mellett a bányák virágait is megcsodálhatják majd „Az ásványok világa, a Föld költészete” címmel nyíló kiállítás keretében.

Az intézmény immár XXII. alkalommal ad otthont a Szőnyi Pál Ásványbarát Körrel közösen megrendezett tárlatnak, amely nemcsak hazánk szemet gyönyörködtető természeti kincseivel, hanem a nagyvilág számos pontjáról származó ritkaságokkal is megismerteti a látogatóközönséget. Az idei kiállításon mintegy 15 tárolót töltenek majd meg Földünk ékességei, egy külön szekció pedig az Ásványbarát Kör nemrég elhunyt vezetőjének, Faragóné Zilahi-Sebess Erzsébetnek állít emléket az ő gyűjteményéből származó magyarországi különlegességek bemutatásával.

Az egzotikus Afrika-röpde épületében megrendezett kiállítás augusztus 1-től 31-ig minden nap 10:00 és 16:30 között látogatható. Az állatkerti belépővel ingyenesen megtekinthető tárlatot díjmentes tárlatvezetés, illetve ásványbörze is kíséri.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük