Ezek az utcák kaptak (új) nevet Debrecenben

Helyi hírek

A Debreceni Közgyűlés múlt heti ülésén számos utca nevéről is döntött Debrecenben. Nézzék meg, hogy melyik településrészen mi változott!

A 33392/8 és a 33391/14 hrsz.-ú földterületek a Kard utcát és Zólyom utcát összekötő közterületeket alkotják, elnevezésükre a közelben található utcanevekre tekintettel – Kard utca, Golyó utca, Töltény utca – neve: Markolat utca, Júliatelep.

A 33376 és a 33375/4 hrsz.-ú földterületek a Kard utcából nyíló és a Golyó utcával párhuzamos vonalvezetésű közterületet képeznek, nevük: Penge utca, Júliatelep.

A 19373/8 és a 19365/35 hrsz.-ú földterületek a Gyires Béla utca folytatását képező közterületet jelentik, elnevezésük: Gyires Béla utca, Kertváros.

A 17189/28 hrsz.-ú földterület a Nyugati Ipari Park területén a Hegedű utcából nyíló közterület. Elnevezésére a Hegedű utca, valamint a szintén közeli Harsona utca és Fuvola utca fogalomkörére utalva: Brácsa utca, Köntösgát.

A 0552/10 hrsz.-ú földterület a Kaskötő utcából nyíló és a Korcsolyás utcával párhuzamos vonalvezetésű utca. Elnevezése: Szalmafonó utca, Biczó István kert.

A Domokos Márton kertben elhelyezkedő, 0247/6 hrsz.-ú földterület a Cukros út egyenes vonalú folytatása, ezért neve: Cukros út, Domokos Márton kert.

A 0505/108 hrsz.-ú földterület kelet-nyugati irányú szakasza a Déli Ipari Parkban helyezkedik el, a Dinamó utca és a Jedlik Ányos utca közelében. Az ipari parkban telephellyel már rendelkező kérelmező, a Globiz International Kft. közterület-elnevezési javaslatát figyelembe véve az utcanév: Bánki Donát utca, Mészáros Gergely kert.

A 0367/125 hrsz.-ú földterület a Határ úti ipari park közterülete, amely a sztyeppei növénytársulását máig megőrző Görbehalom nevű kunhalom közelében helyezkedik el. Elnevezése a sztyeppei népek temetkezési helyére utalva: Kurgán utca, Nagy Mihály kert.

A Debreceni Postaigazgatóság 100 éves jubileuma alkalmából 100 fa elültetéséről született döntés a Tócóskertben. A Magyar Posta Zrt. területi igazgatósága kérelmezte, hogy a faültetés helyét a közgyűlés Postás ligetnek nevezze el. A közgyűlés által elfogadott közterületi név: Postás liget, Tócóskert.