Utcára vonult Debrecenben a Momentum, számítanak az aláírásokra

Helyi hírek

Tegnaptól Mészáros Lőrinc áll a leggazdagabb magyar emberek listájának élén, 455 milliárd forintos vagyonnal. Úgy lett a magyar felsőoktatás éves költségvetésével összevethető mértékű vagyona Mészáros Lőrincnek, hogy az elmúlt 10 évben bevételei túlnyomó többségét állami közbeszerzéseken szerezte – olvasható a momentumos Szabó Bence és Mándi László közleményében.Azt írják, a Momentum az ellenzéki összefogás tagjaként kormányváltásra készül 2022-ben, és részletes programmal rendelkezünk Magyarország 2022 utáni újjáépítésére.

Teljes és szigorú elszámoltatást ígérnek:

  • kivizsgáljuk az elmúlt években közpénzen meggazdagodott nagyvállalkozók tevékenységét,
  • visszaszerezzük a fideszes alapítványok kezére játszott közvagyont,
  • jogállami eszközökkel számoltatjuk el a jogsértést elkövetett személyeket,
  • és olyan szabályokat alkotunk és tartatunk be szigorúan, melyek megakadályozzák a
    közpénzek ellopását.

Ennek érdekében a Momentum nemrég országosan és Debrecenben is az utcára vonult, hogy aláírásgyűjtéssel mutassa meg: a magyar társadalom valós igénye a politikusbűnözők és a közpénzlopáson meggazdagodott vállalkozók következetes elszámoltatása.

A Momentum Debreceni Szervezetének pultjai minden nap megtalálhatók a város különböző pontjain, a belvárosban és a piacokon. Az elmúlt néhány napban már több százan támogatták Debrecenben, és sok ezren országosan aláírásukkal a Momentum Elszámoltatási és Korrupcióellenes Programját.

Nemcsak az országos fideszes oligarchákat, hanem a gyanús debreceni közbeszerzéseket, a politikai és üzleti életben feltételezhető összefonódásokat is ki kell vizsgálnunk 2022 áprilisa után. A kormányváltást követően Magyarország és Debrecen közéletét is meg kell tisztítanunk a törvénysértésektől, valamint biztosítanunk kell az ország és városunk átlátható és korrupciómentes működését.

Minden debreceni aláírására számítunk, aki támogatja a tiszta és korrupciómentes közélet kialakítását Magyarországon és Debrecenben

– olvasható a közleményben.