Kósa segít, ahol csak tud – a józsai aszfalt is jobban maródik jelenlétében

Helyi hírek

Úgy tűnik, hogy Kósa Lajos szíve Józsáért dobban. Miután szerdán kifestette a gyermekotthon falát, csütörtökön már a Rózsástelep utcában kísérte figyelemmel az aszfaltozási munkákat. Közösségi bejegyzéséból más is kiderült.

A felsőjózsai Rózsástelep utcára már régen ráfért a felújítás, hiszen még a 90-es évek közepén volt itt csatornázás. Azóta megsüllyedtek az utak, a csatorna nyomvonalak már nem vezetik el a vizet. Muszáj ezt felújítani – mondta a képviselő.

A bejegyzésből kiderült, hogy az utat előbb fel kellett marni, majd indulhat a 650 méteres szakasz újraaszfaltozása. A település népessége a 90-es évek óta folyamatosan nő, jelenleg több mint 14.000-en laknak Józsán,  ezért segíteni szeretnének a közlekedés fejlesztésében.

Máshol is terül majd az aszfalt Józsán

Több aszfaltozás is lesz a Meszesi utca és a Szordasi utca környékén. Ott útburkolat megerősítésre, szélesítésre kell számítani. A hosszútávú tervekben szerepel a 35-ös út józsai szakaszának 2×2 sávosítása. Ez  egészen a temetőig tart majd annak érdekében, hogy reggel könnyebben lehessen közlekedni Debrecen felé – tette hozzá az egykori debreceni polgármester.

Eközben épül a józsai autópálya-lehajtó, ami segít majd a helyi forgalomban is. Hogy miért? Kiderül Kósa Lajos videójából:

Idősotthonban kampányolt Kósa Lajos

 

Felcsillanhat a debreceni lépcsőzők szeme – 66 millióból újulnak meg a 70-es, 80-as években épült darabok