Elkezdődött az új tócóvölgyi óvoda építése

Helyi hírek

Letették az új tócóvölgyi óvoda alapkövét 2021. május 17-én. Az Egressy Béni tér mögötti területen felépülő intézmény várhatóan már a 2022/2023-as nevelési évtől kezdve fogadja főként a városrészben élő gyerekeket. Debrecenben az elmúlt tíz évben látványos eredményeket hozott a kormány családpolitikája – jelentette be Papp László polgármester az ünnepségen.

Három hagyományos és egy teljesen akadálymentesített csoportszobával épül meg az új óvoda, ami így a Tócóskerti Óvoda Napsugár Tagintézményeként 100 férőhellyel indulhat el. Papp László polgármester az alapkőletételen hangsúlyozta: a Tócóvölgyben eddig nem volt óvoda, a Tócóskertben pedig hiába működik három intézmény, még így is kevesebb a férőhely, mint ahány gyermek tartozik ebbe a körzetbe, így nagy szükség volt a beruházásra.

„Az új óvoda 2022 augusztusában nyithatja meg kapuit, tehát a 2022/23-as nevelési évben már fogadhat gyermekeket. 7500 négyzetméteren egy korszerű, a 21. század követelményeinek megfelelő, 1100 négyzetméteres óvodát építünk. A fejlesztés részeként több, mint 50 új fát telepítünk a telken, emellett 17 normál és 1 akadálymentesített parkolóhelyet is kialakítunk” – emelte ki a városvezető.

Papp László hozzátette: Debrecenben az elmúlt tíz évben több mint 60 százalékkal nőtt a házasságkötések és közel 11 százalékkal a születések száma.

„2010-ben 776, 2020-ban már 1247 házasságkötés történt a városban, illetve amíg 2010-ben 5009, addig 2020-ban már 5459 gyermek született Debrecenben. Egyértelműen látszanak tehát a kormány családtámogatási törekvéseinek eredményei itt is.” – fogalmazott Papp László.

Pósán László országgyűlési képviselő elmondta: a Tócóvölgyben zajlik a Zöld Város Program kivitelezése, az ennek részeként megnövelt zöldfelület és a megújult terek pedig tökéletes környezetet biztosítanak majd az óvodának.

„A gyermekek számára az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus közegben tudjanak nevelkedni, és ha az óvodát friss a levegő, zöld környezet veszi körül, az a kezdetektől meghatározza világlátásukat és a viszonyulásukat a környezetükhöz” – tette hozzá Pósán László.

Csaholczi Attila, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a Tócóvölgyben kifejezetten sok család él. Számukra különösen jelentős változás lesz, hogy a Zöld Város Program részeként 10 játszótér is megújul a lakótelepi tömbbelsőkben. Az új óvoda pedig kényelmesebbé teszi a szülők életét.

„Így a lakóhelyükhöz közel, kevesebbet utazva tudják elhelyezni gyermeküket, gyermekeiket, hiszen eddig nem volt óvoda a Tócóvölgyben” – fogalmazott a képviselő.

A tócóvölgyi óvoda kivitelezési költsége mintegy 694 millió forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük