Huszonegy ponttal verte a Szeged a DEAC kosarasait

Helyi hírek Sport

Huszonegy pontos, 102-81-es vereséget szenvedett a DEAC férfi kosárlabdacsapata a Naturtex-SZTE Szedeák otthonában a Tippmix Férfi NBI/A csoport bronzcsatájának első felvonásán. Ezzel Tóth Ádámék 1-0-s hátrányba és győzelmi kényszerbe kerültek a szerdai visszavágó előtt – írja a DEAC honlapján.

A debreceni kosarasok 2017-es feljutásuk óta évről évre szorgosan bővítgetik a szakosztály vitrinjét. A Magyar Kupában már egy bronz és egy ezüstmedál is összejött a hajdúságiaknak, azonban a bajnokságban még nem volt lehetőségük éremért harcolni a fehér-feketéknek. Szombat este ez is megadatott Kovács Adrián fiainak, akik Szegeden kezdték meg harcukat a dobogó harmadik fokáért.

Igazi harcról azonban sokáig nem beszélhettünk, 8-6-nál Bognár 2+1-es akciója lévén átvette a vezetést a Szedeák, majd egy 9-0-s futással állva hagyták riválisukat Govens-ék.  (17-8) A rossz periódust Somogyi duplája törte meg egy rövidke pillanatra, de a védelem továbbra is átjáróházként funkcionált, Bognár újabb közelije után Kovács Adrián időt kért. (27-20) A játékmegszakítás után Polyák triplájával és Drenovac ziccerével zárkózott ellenfelére a debreceni alakulat, 29-24-es állásnál ért véget az első negyed.

A második játékrész jóformán katasztrófába torkollott, Kerpel-Fronius Gáspár két hármasa után kétszámjegyűre hízott a különbség. (37-26) Hines szépítő kosarát egy újabb 7-0-s csongrádi roham követte, amivel már tizennégy egységnyi volt a cívisvárosi deficit. (44-30) Az igazi fekete leves ráadásul még csak ezután következett: a kék-fehérek majdnem minden támadásukat sikeres hárompontossal zárták, a mieink pedig teljesen összeomlottak a félidő végére. A nagyszünetben huszonöt pontos távolság tátongott a felek között, szinte kilátástalan helyzetbe került a DEAC. (60-35)

A mérkőzés képe nem változott számottevően a fordulás után sem, a Tisza-partiak jól gazdálkodtak megszerzett előnyükkel, míg a Debreceni Egyetem gárdájából egyedül Drenovac nyújtott említésre méltó teljesítményt. Borzasztóan sovány vigasz, hogy az egy ponttal elbukott harmadik tíz perc után a negyedikben sikerült kozmetikáznia a végeredményen a Kovács Adrián együttesének, azonban ez a lényegen mit sem változtat: szerdán Polyák Lászlóéknak hazai pályán mindenképpen győzniük kell annak érdekében, hogy életben tarthassák a bronzéremről, és a nemzetközi kupaindulásról szőtt reményeiket.

Naturtex-SZTE Szedeák – DEAC 102 – 81 (29-24, 31-11, 24-23, 18-23)

Szedeák: GOVENS 19/6, BROWN 17/12, DZSELETOVICS 19/9, BOGNÁR 19/6, Dickey 12
Csere: Kerpel- Fronius G. 8/6, Keller I. -, Olasz 3, Mayer 2, Balogh -, Kerpel-Fronius G., Polányi 3/3.
Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

DEAC: Moody 2, Somogyi 12/6, DRENOVAC 18, Hines 10/3, Tóth 11.
Csere: POLYÁK 11/9, Molnár M. 6, Moore 9/3, Kovács 2, Molnár D. -.
Vezetőedző: Kovács Adrián