EU-információs iroda nyílik Debrecenben

Helyi hírek

Május elsejétől a Europe Direct Hajdú-Bihar iroda a Megyeházán tájékoztatja a betérőket az Európai Unió tevékenységeiről és a nyilvánosságot érintő aktuális témákról.

Az információs pont a megyei önkormányzat földszintjén, a titkársági részlegen nyújt közérthető tájékoztatást a napi történések mellett az európai uniós tudnivalókról is. Feladata továbbá a média folyamatos informálása az Unió szakpolitikáiról és prioritásairól, a helyi lakosokat érintő, életüket nagyban meghatározó döntésekről. Ennek érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapján (hbmo.hu) egy Europe Direct elnevezésű aloldal is létrejön, valamint közösségi oldalakon (Facebook, Twitter stb.) és e-mailen keresztül is elérhető lesz az iroda.

Az Európai Unió pályázata keretében megvalósuló Europe Direct Hajdú-Bihar iroda tervei között rendezvényeken történő részvétel is szerepel azért, hogy az Európai Unió tevékenységei, célkitűzései (pl. az Európai Zöld Megállapodással vagy az EU digitális stratégiájával kapcsolatban) hétköznapi megvilágításban jussanak el minden korosztályhoz.

hbmo.hu