Rászoruló családoknak vitt adományt a városvezetés

Helyi hírek

Rászoruló családoknak adott át Papp László, Debrecen polgármestere és Széles Diána alpolgármester a Debreceni Karitatív Testülethez érkezett húsvéti felajánlásokat.

A Debreceni Karitatív Testület az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is húsvéti adományosztást szervezett hátrányos helyzetű debreceni családok, valamint idősek részére.

Papp László, Debrecen polgármestere az adomány átadásán elmondta: az ünnepek előtt mindig érzékenyebbek vagyunk, és a nehéz sorsú emberek segítése ilyenkor különösen nagy értékké válik. Természetesen ez akkor jó, ha az év minden szakában tudjuk őket segíteni. A város szociális rendszerén és a most már több éve működő karitatív testületen keresztül nagyon sok segítséget tudunk eljuttatni a rászoruló emberekhez. Nagyon sok vállalat áll támogatásokkal az ügy mögött. Nagyon jó érzés azt megtapasztalni, hogy Debrecenben egyre nagyobb jelentősége van a karitatív munkának. Ezt tapasztalhattuk a járványhelyzet időszakában is, hiszen a városi segélyalap is jelentős részben magánadományokból állt össze. – Hiszem azt, hogy húsvét előtt néhány jó szó, egy kis ajándékcsomag segít a nehézségeken és segít szebbé, örömtelibbé tenni a húsvéti ünnepeket a rászorulók számára is – mondta a polgármester.

Széles Diána, alpolgármester kiemelte: úgy látja, az a levél, amit polgármester úr nevében kézbesítettek a 60 év felettieknek, nagy hatással volt a debreceniekre, hiszen azóta több százan hívják a karitatív testületet, amely a felmerülő kéréseket igyekszik teljesíteni és segíteni a rászorulókat. – Nagyon szoros a kapcsolat az önkéntesek és a testület gondozottjai, ellátottjai között. A héten 720 csomagot viszünk ki, hogy szebbé tegyük a húsvét ünnepét a rászorulóknak – mondta Széles Diána.

A karitatív testület által szervezett húsvéti akciót a Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. is támogatta: 18.000 darab tojást ajánlottak fel 720.000 Ft értékben. Illyés Andrea halápi gazdasszony pedig 150 kilogramm tanyasi füstölt szalonnát ajánlott fel.

Összesen 720 tartós élelmiszert (tésztát, rizst, lisztet, étolajat, tartós tejet, kakaót, paradicsom sűrítményt, konzerveket, cukrot, müzlit, kekszet, szárazbabot, lencsét) tartalmazó csomaggal tud segíteni a családoknak a karitatív testület. A tartós élelmiszerekből elkészített húsvéti csomagokat a testület önkéntesei, az NI Hungary Kft. dolgozói, valamint a debreceni Fidesz-KDNP országgyűlési és önkormányzati képviselői juttatják el a családoknak.

Fotó: Miskolczi János