Kósa Lajos

Hadházy: törölték a fantomcéget, amelyet a Kósa-család 6 millióért vett, majd 220 milliót keresett rajta

Helyi hírek

Mostanra végelszámolással törölték azt a céget, amit a Kósa-család 2017 márciusában vett meg 6 millió forintért (a tulajdonos a feleség, az ügyvezetők a lányai voltak).

 

A rejtélyes cégnek akkor 115 milliónyi tőkéje volt, amit a törlésig 12 millióra apasztott a család – írta vasárnap délelőtt a Facebookon Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Sem a vásárlás előtt, sem utána nem volt egy fillér bevételük sem (nem csináltak semmit), viszont a vásárláskor hirtelen keletkezett 160 millió bevételük, amiből lett 100 millió adózott nyereség is – írta.

A Kósa család így egy fantomcégen négy év alatt 220 milliót keresett minden munka nélkül (egy átlag magyar kb. 100 évig dolgozik ugyanezért a pénzért)

– jegyezte meg a politikus.

Fontos tudni, hogy kiktől vették ezt a csodacéget – folytatta Hadházy. Fiák István, Kósa ügyvédje, aki szintén üzletelt a csengeri örökösnővel. Ennél fontosabb kapcsolat, hogy az ügylet után Kósa olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben, amely a nyugdíjas-szövetkezetek megalakításáról szól. Ez pedig Fiák profiljába vág: Fiák István egy rendkívül kiterjedt céghálózat tulajdonosa, fő profilja a munkaerőközvetítés, -kölcsönzés és a diákmunka.

Ennél egyértelműbb, bizonyítottabb korrupciós ügy nem sok van az elmúlt 30 évben, a rendőrség mégis megtagadta a nyomozást. Számviteli szabályok megsértésének gyanúja miatt mégis indult nyomozás a NAV-nál, ennek eredményére rá fogok kérdezni – írta a politikus.

Mostanra végelszámolással törölték azt a céget, amit a Kósa család 2017 márciusában vett meg 6 millió forintért (a…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. február 27., szombat