Megkezdődik a Bem tér-Nyíl utca és a Nyíl utca-Hadházi út csomópontok átépítésének előkészítése

Helyi hírek

Megkezdődik a debreceni Bem tér-Nyíl utca és a Nyíl utca-Hadházi út csomópontjai átépítésének előkészítése. Ennek jegyében elsőként az ivóvízvezeték-kiváltást Debrecen önkormányzata végezteti el.

A kivitelező két ütemben végzi ezt a munkát. Az első ütem – amely várhatóan 2021 áprilisáig tart – kezdési időpontja 2021. március 1. – hétfő. Ez a tevékenység 

  • a Bem térnek a Hadházi út és az Ajtó utca közötti szakaszon lévő szervizútján, 
  • a Bem tér és a Nyíl utca csomópontjának zöldfelületén (a Nyíl utca déli oldalán), 
  • a Bem térnek a Méliusz Juhász Péter Könyvtár előtti a szervizútján, 
  • valamint Hadházi úton a Homok utcáig tartó szakaszon, a páratlan oldalban haladó ivóvízvezeték kiváltásával indulhat. A Hadházi úton ebben az ütemben sor kerül a páros oldali vezeték kiváltására is. 

A kivitelező a Nyíl utca és Hadházi út kereszteződésében a munkát az úttest bontása nélkül, a vezetéknek az út alatti védőcsöves átsajtolásával oldja meg. Az útburkolat bontásával érintett kiváltások esetében viszont például a Bem téri szervizúton a Hadházi úttól a Kétmalom utcáig terjedő szakaszon tilos lesz a parkolás. A Bem téri szervizút könyvtár előtti szakasza felvonulási területként is szolgál majd, így az első ütemben ez a szervizút az érintett hosszban teljes mértékben lezárásra kerül.

A második ütem a tervek szerint 2021 áprilisában kezdődik. Ekkor a Bem téren a villamospályát keresztező vezetékek bélelése készül el, amihez az úgynevezett indítógödrök kialakítása az útpályán fog történni. Emiatt a Füredi út felől érkező jobbra kanyarodó sáv lezárásra kerül, csakúgy, mint a Simonyi út felől érkező „egyenes-jobbra” sáv is. 

A vízvezeték-kiváltási munka tervezett befejezési határideje 2021. április 30.

Kérik az erre járókat, hogy ne megszokásból, hanem fokozott figyelemmel, az építés alatti ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően, a kihelyezett jelzőtáblák utasításai szerint közlekedjenek.