Immunrendszert erősítő vírus

Harmincan haltak meg Hajdúnánáson koronavírusban

Helyi hírek

Legfrissebb helyi adatok alapján 996 igazolt koronavírussal fertőzött személy van Hajdúnánáson. A számokat látva jó hír, hogy továbbra is csökken az aktív fertőzöttek száma – tette közzé Szólláth Tibor, a város polgármestere.

Közleményéből megtudhatjuk, hogy jelenleg 9 aktív fertőzött van Hajdúnánáson. A kórházban 2 személyt ápolnak, eddig 30 személy elhunyt, 957 embert gyógyulttá nyilvánítottak. A regisztrált idős otthonok lakói, dolgozói és az egészségügyi dolgozóink oltása megtörtént. A napokban már a második oltást fogja kapni több személy is.

Február 11-től mind a 8 felnőtt háziorvosi körzetben elkezdik az oltást az AstraZeneca és a Pfizer vakcinákkal.

Két körzetben a 60 év alatti krónikus betegek kapják meg az oltást, a többi 6 körzetben (Pfizer oltóanyag) 80 év feletti idősek kapnak oltást. A mostani oltási szakaszban a háziorvosok értesítik az oltandókat az oltás pontos helyéről és időpontjáról. A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják.
Aki szeretné beoltatni magát, de nincs lehetősége az adminisztráció elvégzésére az önkormányzat segít a regisztrációban.