Rendőrautó

Rendőrbántalmazás miatt emeltek vádat egy hajdú-bihari család ellen

Helyi hírek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást a család mindhárom tagja ellen.

2020. október 22-én este a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság állományában szolgálatban lévő rendőrök egy tyúklopásról szóló bejelentés kivizsgálása céljából jelentek meg egy Hajdú-Bihar megyei ingatlannál.

A vádirat szerint a 30 éves ittas férfi kiabálva több alkalommal bántalmazással, megöléssel fenyegette a megjelent rendőröket, miközben az intézkedést kifogásolta. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az agresszív magatartást, ő azonban ennek nem tett eleget, ledobta magáról a felső ruházatát és mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába indult, miközben tovább fenyegette őket.

Ekkor az egyik rendőr a szolgálati kutyát alkalmazta a vádlottal szemben, aki miután a kutya meglökte – egyensúlyát visszanyerve – ütésre emelt kézzel a rendőr felé indult. A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben és megbilincselték.

Az elkövetés óta letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2021. február 2-án nyújtott be vádiratot a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádlott testvére és édesapja 2021. január 30-án este támadt kapával és késsel a jogszerűen intézkedő rendőrökre, ezért a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást ellenük. A Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte mindkét személy letartóztatását.