Újabb szállítmány érkezett a Pfizer-BioNTech-vakcinából a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárába

Helyi hírek

Az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat is tároló hűtő hőmérséklete a kijelzőn a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2021. január 20-án. Ezen a napon 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett az országba a Pfizertől. MTI/Czeglédi Zsolt

Buchholcz Gyula vezető főgyógyszerész ellenőrzi az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2021. január 20-án. Ezen a napon 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett az országba a Pfizertől. MTI/Czeglédi Zsolt

Dömötör: már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalára felkerült videóban elmondta: azok, akik regisztráció során felhatalmazást adtak a kapcsolattartásra, folyamatos tájékoztatást kapnak a legújabb fejleményekről, akik pedig nem adtak erre felhatalmazást, azokat majd akkor keresik, amikor az oltási terv alapján sorra kerülnek.

Emlékeztetett: az oltások hetek óta zajlanak, mind az egészségügyi dolgozók körében, mind az idősotthonokban, és az oltási terv alapján a következő körben a 89 év felettiek kaphatják meg a vakcinát.

Az államtitkár mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon az oltásra. Hangsúlyozta: a legerősebb eszköz a koronavírus ellen a vakcina, amely abban segít, hogy “mielőbb visszatérhessünk régi, megszokott életünkhöz”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük