Sportcsarnokot fejlesztenek, ipari területet építenek, lakótelepet újítanak fel Hajdúnánáson

Helyi hírek

Mintegy 300 millió forintból újul meg a Somorjai László Sportcsarnok Hajdúnánáson. Erről írt alá megállapodást Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere. A város vezetője videós beszámolójában további fejlesztésekről is szót ejtett.

A felújítás elsődleges célja az épület csarnok épületrészének a felújítása, energetikai korszerűsítése.

A korábban megépült új, Hódos Imre Sportcsarnok lehetővé teszi, hogy a városban megjelenő sport igényét ki tudják úgy is elégíteni, hogy közben meg tud újulni az 1993-ban épült Somorjai László Sportcsarnok.

Szólláth Tibor két folyamatban lévő beruházásról is beszámolt. Az ipari park kialakításának munkálatai jó ütemben haladnak, az ingatlanok bérlésére továbbra is várják a vállalkozók jelentkezését. Csökkentették a m2 árat, és figyelembe véve a vállalkozói visszajelzéseket az eddig euróban történő bérleti díjat forintban határozták meg. Az aktuális versenytárgyalási hirdetmény elérhető itt.

Zöld Város Program

A Zöld Város Programban a külső szervízút munkálatai szinte teljes egészében elkészültek, saját erős beruházásban vállalták a távhő vezeték cseréjét a park területén. A beruházás várhatóan tavasz végére befejeződik.

Koronavírus helyzet

Legfrissebb helyi adatok alapján 949 igazolt koronavírussal fertőzött személy van a városban.

• Erősen csökken az aktív fertőzöttek száma. Jelenleg 71 aktív fertőzött van, nagy részük bentlakásos intézmény (idősotthon) lakója.

• kórházban 24 személyt ápolnak

• eddig 21 személy hunyt el

• 857 gyógyulttá nyilvánított

Elkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása, a hajdúnánási egészségügyi dolgozók 95 %-a szeretne élni ezzel a lehetőséggel.

Nánás Angyala

A polgármester a Nánás Angyala program eredményeit is ismertette: mintegy 200 gyermek számára tudták szebbé tenni a karácsonyt. Az adományokból a szociális – és gyermekvédelmi ellátórendszerrel kapcsolatban álló 120 család részesült. Hajdúnánáson 50 idős, egyedülálló személyhez, Tedejen 10 idős személyhez és 15 tanyán élő családhoz kerültek az adományként beérkezett tartós élelmiszerek, játékok, ruhaneműk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük