Befogadták társai a nyíregyházi születésű bölényt

Helyi hírek

„Bocit”, a 2018-ban Nyíregyházi Állatpark született és mesterségesen nevelt európai bölény, aki a Miskolci Állatkert és Kultúrpark nevelkedett felépülése után, kiválasztották arra, hogy Bulgáriában, a Rodope hegységben, a Rewilding Europe nevű szervezet által koordinált visszatelepítési programban részt vegyen.

A visszatelepítés több lépésben zajlott. Boci, egy, a Pozsonyi Állatkertben született fajtársával együtt indult el élete legnagyobb útjára 2020 novemberében. A két hasonló korú nőstény állat először egy karámrendszerben szokta új helyét, majd következő lépésként decemberben, már csupán egy kerítés választotta el őket leendő családjuktól.

A visszatelepítést megfigyelő csapat már ekkor felfigyelt egy 2019-es születésű, már a természetben született borjúra, aki heves érdeklődést mutatott a 2 új nőstény iránt. Az ideiglenes kerítés megszüntetése óta pedig a három fiatal állat elválaszthatatlan és a vadonban született borjú segítségével – aki nem csak az anyjának, de az alfa nősténynek is bemutatta őket – beilleszkedtek az állatkertben született tehenek a csapatba – tájékoztatott a Sóstói Állatpark.

Bővebb információ a visszatelepítési programról itt.

Sikeres szezont zárt a Nyíregyházi Állatpark