Időalapú, 1 órás mobiljegyet vezet be a DKV

Helyi hírek

Minden átszálláskor érvényesíteni kell. A DKV 2021. január 1-jétől bevezeti az időalapú, 1 órás mobiljegyet, melynek ára 400 Ft.

A mobil vonaljegyhez hasonlóan, az egy órás mobiljegyet is a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációján keresztül lehet megvásárolni és felhasználni.

Az időalapú mobiljegy az első érvényesítéstől számítva egy óra hosszáig használható utazásra és korlátlan számú átszállási lehetőséget biztosít autóbuszon, trolibusz és villamoson.

Az alkalmazáson keresztül megvásárolt mobiljegyet felszállás előtt a járműveken elhelyezett QR-kód segítségével kell érvényesíteni.

FONTOS! Az egy órás mobiljegyet minden átszálláskor érvényesíteni kell az adott járművön található QR-kóddal. Amennyiben az adott járművön nem történt meg a mobiljegy érvényesítése, akkor az pótdíjazást von maga után.

Az 1 órás mobiljegy a vásárlástól számított 6 hónapig használható fel vagy váltható vissza a mobil alkalmazáson keresztül. A vásárlástól számított 6 hónapon túl nem használható fel utazásra és vissza sem lehet váltani.

Az 1 órás mobiljegy használatakor az utas köteles gondoskodni arról, hogy az utazás ideje alatt folyamatos adatkapcsolattal működő, megjelenítésre alkalmas, bekapcsolt készülékkel rendelkezzen.

1 órás mobiljeggyel történő utazás esetén az ellenőr kérésére a mobil alkalmazáson kell felmutatni az érvényesített jegyhez tartozó kódot, amelyet az ellenőr a készülékével ellenőrzéskor beolvas.

Az érvényesített 1 órás mobiljegy másra át nem ruházható.

DKV