Figyelem! Püspökladányban meg fog szólalni a légvédelmi sziréna

Helyi hírek

A rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a Klorid Zrt is részt vesz azon a katasztrófavédelmi gyakorlaton, mely november 30-án, hétfőn 09.25 perckor keződik Püspökladányban – adta hírül közösségi oldalán Tóth Lajos, a város polgármestere.

A katasztrófavédelmi gyakorlaton veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezést elevenítik fel és mutatják be. A szimulációs gyakorlat kapcsán megszólal majd a Hősök terén található sziréna, amely a gyakorlat kezdetét és végét fogja jelezni.

Kapcsolódó hír: Elvitte a tányérszerű valamit a püspökladányi férfi – légvédelmi sziréna volt
A nyomozás adatai szerint 2013. október 29-én a városi önkormányzat egyik képviselője tett feljelentést a Püspökladányi Rendőrkapitányságon, mert ismeretlen tettes a Petri Pál utcában eltulajdonított egy légvédelmi szirénát, ami egy korábbi közlekedési baleset miatt kidőlt villanyoszlopra volt felszerelve.

A nyomozók leellenőrizték a környező fémfelvásárló telepeket, majd az egyik MÉH telepen megtalálták az ellopott légvédelmi szirénát, amiről az azt leadó férfi írásban úgy nyilatkozott – mint utóbb kiderült hamisan –  a telep tulajdonosának, hogy az az övé.

A rendőrök a helyi lakost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók a 46 éves V. Istvánt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt vallomásában elmondta, hogy egy kidőlt oszlop mellett látta meg a tányérszerű valamit, amiről nem tudta, hogy micsoda. Azt látta azonban, hogy vasból van, ezért gondolta elviszi és leadja a MÉH telepre, hátha kap érte egy kis pénzt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben lopás vétség és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.