Csak a barátnő pénze kellett a debreceni férfinak

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki pénzszerzésre használta a sértettel fennálló bizalmi kapcsolatát.

A sértett 2018. év végén ismerkedett meg a büntetett előéletű vádlottal, közöttük később párkapcsolat alakult ki. A férfi azonban a sértettel való kapcsolatát kihasználva, a nő bizalmával visszaélve, különböző indokokkal tőle rendszeresen, – kölcsönkért, rövid visszafizetési határidővel hitegetve – pénzt csalt ki.

A kölcsönt többek között hagyaték megszerzésére, ingatlan vásárlásra, váratlan kiadások felmerülésére és gyermekeinek meglátogatására kérte.

A megtévesztett nő 2018 decembere és 2019. január vége között nyolc alkalommal, összesen 690.000 forintot adott át a vádlottnak.

A férfinak azonban egyáltalán nem állt szándékában a kölcsönök visszafizetése, amire kedvezőtlen anyagi körülményei miatt lehetősége sem volt, célja mindvégig a pénz jogtalan megszerzése volt.

A vádlott cselekményével 690.000 forint kárt okozott a sértettnek, amit a Debreceni Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során részletekben megtérített.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtására tett indítványt. A járási ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük