Óvodába ment verekedni a dühös debreceni szülő

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy debreceni óvodában bántalmazta a sértettet.

A vádlott 2020. január 16-án reggel 8 óra után azért ment be az egyik debreceni óvodába, ahová korábban a saját gyermeke is járt, hogy egy korábbi, a szülőkkel kapcsolatban felmerült problémát megbeszéljen.

Az óvoda öltözőjében a nő szóváltásba került az egyik óvónővel, majd ekkor érkezett meg gyermekével a csoportszobához a sértett. A vádlott a sértettel kiabálni kezdett a közöttük korábban kialakult sérelmek miatt.

A vádlott a sértettet a csoportszoba előtti folyosón

a karjánál és a hajánál fogva ráncigálni kezdte, a nő kezét megrúgta, arcát kikarmolta és hajánál fogva a földre rántotta.

A további bántalmazást egy szülő akadályozta meg.

A vádlott bántalmazása során a sértett arcán felületes hámkarcolásos, az egyik ujján pedig felületes hámhorzsolásos, nyolc napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek. A sértett könnyű testi sértés vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte az elkövető büntetőjogi felelősségre vonását.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az óvodában tartózkodó felnőttekben, gyermekekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, és a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük