Akár 20 ezer forintunkba is fájhat a helytelen maszkviselés a DKV járatain

Helyi hírek

Az önkormányzat döntése értelmében mostantól pótdíjat fizetnek azok az utasok, akik a DKV Zrt. autóbusz-, trolibusz- és villamos járatain nem viselnek, vagy helytelenül használják a maszkot.

A jelenleg hatályos kormányzati járványügyi rendelet értelmében, a 6. életévet betöltött közösségi közlekedésben résztvevőknek Debrecenben is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata, melyet a DKV Zrt. ellenőrei folyamatosan ellenőriznek. Eddig azt az utast, aki nem tartotta be a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, a járművezetők és a jegyellenőrök figyelmeztették, végső esetben kizárták az utazásból.

A DMJV Közgyűlés döntése értelmében mától az utazásból történő kizáráson felül pótdíjat is fizetnie kell annak az utasnak, aki a figyelmeztetés ellenére sem tartja be a helyes maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, vagy maszk nélkül utazik a járműveken.

A pótdíj mértéke:

  • helyszínen, vagy három munkanapon belüli kiegyenlítés esetén: 4 000 Ft
  • 15. naptári napon belüli kiegyenlítés esetén: 5 000 Ft
  • 16. és 60. naptári nap közötti kiegyenlítés esetén: 15 000 Ft
  • 60. naptári napon túl történő kiegyenlítés esetén: 20 000 Ft

A járványügyi helyzetben előírt maszkhasználattal és a pótdíjazással kapcsolatban a DKV üzletszabályzatában részletesen tájékozódhatnak.