Az előzetesen tervezettnél tovább lesz zárva a Kishegyesi úti vasúti átkelő

Helyi hírek

A Kishegyesi úti átjárónál a megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján.

A munkálatok miatt a Kishegyesi úti vasúti átkelőhelyet egy korábbi terv szerint október 5. és 22. között tartották volna lezárva, de a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint módosul a dátum:

A kivitelezést végző V-Híd Zrt. és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata között folytatott egyeztetések során a felek olyan műszaki javaslatokat hoztak, melyek alapján a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének részeként a Kishegyesi úton bevezetett útzár során az önkormányzati fejlesztések együtt elvégezhetőek.

A javaslat lehetővé teszi, hogy a későbbiekben újabb útlezárás ne kerüljön bevezetésre, továbbá az úttest helyreállítási munkáit is csökkenteni lehet. Ennek eredményeként a lezárás időszakát 2020. október 5. és 2020. október 22. időszak helyett, 2020. október 5. és 2020. november 5. közötti időszakra módosítjuk, mely során az önkormányzat beruházásai (szennyvíz- és gázvezeték kiváltási munkák) is elvégezhetők.

Ebben az időszakban a kivitelezéssel érintett vasúti átjáróban a gépjárműforgalom nem lesz lehetséges. Időszakosan, az építési folyamatok technológiája miatt a gyalogos átkelés sem lesz biztosított

– írják, és kérik az arra közlekedők szíves türelmét és megértését.