Összegyűjtötte a Momentum a Civaqua-programért indított aláírásokat

Helyi hírek

A Momentum debreceni szervezete július 4-én petíciót indított a Nagyerdő és az  erdőspusztai tavak megmentését célzó CIVAQUA-program megvalósításáért. 

A petíció Debrecen polgármesterénél kezdeményezi, hogy szerezzen forrásokat a  Civaqua mindhárom ütemének megvalósítására, és érje el, hogy legkésőbb 2024.  december 31-ig a teljes Civaqua-program megvalósuljon. 

A párt közleményében úgy fogalmaznak, bár az aláírásgyűjtés elindulását követően örömmel látták, hogy hirtelen fontossá  vált az ügy a debreceni városvezetésnek, az azóta történt előrelépéseket nem tartják  elegendőnek.

Hiába érkezett ugyanis ígéret egy 16 milliárd forintos forrásra a  kormánytól, annak még a pályáztatása is csak jövőre kezdődik, és az összeg  legfeljebb a CIVAQUA első, Tócó-patakig tartó ütemére lehet elegendő

– írja a Momentum.

Megmenekül a debreceni Nagyerdő és az erdőspusztai tavak? Bemutatták a Civaqua-programot

Az aláírásgyűjtést ezért tovább folytatták, és pénteken sikeresen le is zárták.

Jócskán több mint 10.000 aláírást gyűjtöttünk össze, ami egyértelmű üzenet a  debreceniektől a városvezetés felé: a CIVAQUA mindhárom ütemének meg kell  épülnie 2024. december 31-ig, és a Keleti vizének el kell érnie az erdőspusztai  tavakig, a Fancsikáig és a Vekeriig.  A debreceniek kinyilvánítottak a véleményüket, a Momentum pedig ígéretéhez  híven cselekedni fog. A debreceniek üzenetét becsatornázzuk a városvezetésnek: a  Közgyűlés elé hamarosan egy világosan megfogalmazott szándéknyilatkozatot  viszünk, melynek elfogadásával a városvezetés egyértelművé teheti szándékát a  CIVAQUA mindhárom ütemének 2024. december 31-ig történő megvalósítására. A CIVAQUA megépülése közös ügyünk, bízunk benne, hogy ebben a város jelenlegi  vezetői is egyetértenek

– olvasható a párt közleményében.

Fotó: Cseh Katalin, a párt EP-képviselője és Mándi László, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője, a párt elnökségi tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.