Bekérte az SZFE kuratóriuma a sztrájkolók listáját

Helyi hírek Ország

A mai napon a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást folytatta le – olvashat az SZFE közleményében.

Ezúttal a kuratórium ügyvédje nem vett részt a tárgyaláson, csak a munkáltatók. Megegyezés a mai napon sem született, a tárgyalások holnap folytatódnak.

Az egyetem dolgozói tegnap két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel.

Ma reggel a fenntartó kuratórium az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját

– írják.

A sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadják a munkáltatón kívül bárkinek. Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak.

A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tesznek a NAIH-nál, véleményük szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően se célja, se jogalapja nem volt az adatok átadásának – zárul a közlemény.

Fotó: Telek Balázs/Facebook/SZFE