Tragikus lakástűz – egy halott Nagyrábén

Helyi hírek Rendőrség

Kigyulladt egy ház Nagyrábén, a Bem József utcában péntek hajnalban. A kimenekített lakót a mentősök már nem tudták megmenteni – írja a megyei kataztrófavédelmi szolgálathétvégibeszámolójában.

Kigyulladt egy ház Nagyrábén, a Bem József utcában péntek hajnalban.

A püspökladányi, a berettyóújfalui és a szeghalmi hivatásos tűzoltók mellett a helyi önkéntesek is a helyszínre vonultak.

Négy vízsugárral körbehatárolták az épületet, eközben egy embert a házból kihoztak, a mentőszolgálatnak átadták. A sérült a helyszínen életét vesztette.

Rádőlt az útra és több vezetékre egy nagyméretű faág Debrecenben, a Honvéd utcában. A fát a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel eltávolították.

Ötszáz mázsa trágya égett Balmazújváros külterületén. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Péntek délelőtt Létavértes külterületén több hektáros területen peremégéssel égett a száraz avar. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Böszörményi és az Akadémia utca kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Több faág is veszélyt jelentett a járókelőkre Debrecenben, a Kishegyesi úton. Pénteken kora délután a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik levágták az ágakat.

Száraz avar égett Konyáron, a Rákóczi utca végében, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység  kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat.

Létavértesen, a Gagarin utca végében ezer négyzetméteren égett a száraz avar és a gaz. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Pénteken kora este egy autó felborult Debrecenben, a Mikepércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította az autó két utasát.

Szentpéterszeg és Gáborján között a gaz égett, emiatt riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat. Az egység kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltotta a tüzet.

Szombaton kora délután trágyacsomó füstölt Nádudvaron, a Szabadság utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Másfél hektáron égett a száraz avar Zsákán. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Pocsajon, a Diófa utcában egy lakatlan területen keletkezett tűz. Szombat délután a létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Két autó ütközött össze Debrecen közelében a 33-as számú főúton szombaton. Az egyik autó kigyulladt, a tüzet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat porral oltóval, majd a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg.

A balesetben egy ember életét vesztette, két sérültet pedig a mentőszolgálat kórházba szállított.

Este Konyáron, a Debreceni úti vasúti átkelőnél egy autó személyvonattal ütközött. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. A járműveket az egység átvizsgálta és áramtalanította. Az ütközés során nem sérült meg senki.

Vasárnap délelőtt Sárrétudvariban, az Erzsébet utcában tűz keletkezett. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy fűzfa törzse elkorhadt, veszélyeztette a közlekedést Debrecenben, a Szepesi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. A Derék utcában faág okozott gondot, a játszótéren kellett beavatkozni, mert veszélyeztette a gyerekeket. A tűzoltók gépezetes tolólétrán vágták le az ágat.

Vasárnap több szabadtéri tűzhöz riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat. Délelőtt Tiszavasváriban, a Keskeny utcában égett az avar. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat kéziszerszámokkal.

Délután Püspökladány külterületén lángolt az árokpart, majd nádasban keletkezett Hajdúszováton, a Bocsai István utcában.

Debrecen közelében a 4-es számú főúton erdő aljnövényzete égett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Fotó: Debreceni HTP, Püspökladányi HTP