Feléledtek a debreceni kézisek, magabiztosan verték a szombathelyieket

Helyi hírek Sport

32-24-re győzte le a DVSC Schaeffler a Szombathelyi KKA csapatát a női kézilabda bajnokság ötödik fordulójában szeptember 19-én a Hódosban. Míg a szomszédos Főnixben a humorra szomjazók küzdöttek a bejutásért, addig az utolsó húsz percben remekül játszó DVSC SCHAEFFLER győzelemmel távozott a Hódosból.

A Szombathely kőkemény védekezéssel kezdte a mérkőzést, a debreceniek  túlizgulták támadásainkat, így meglépett a meccs elején a vendégcsapat – írja beszámolójában a debreceni csapat.

A vasiak sokszor hozták le kapusukat, így hét a hat ellen támadhattak, az igazi gondot mégsem ez jelentette a debreceni lányok számára. Katarina Tomasevics ugyanis a mi támadásainknál ott volt a kapuban, s sok bravúrt mutatott be. Bandelier átlövéseivel sem tudtunk mit kezdeni, így stabilan vezettek a szombathelyiek.

A második félidő elején sem akart csökkenni a különbség, pontosabban, amikor esély lett volna felzárkózni, mindig becsúszott egy hiba.
Mielőtt azonban nagyobb baj lett volna, megváltozott minden…

Talán a Hódos varázsa ragadta magával a játékosokat és a szurkolókat, mindenesetre a szezon során először zúgott fel igazán a Loki-tábor hangja, a csapat pedig elkezdett szárnyalni. Csapó Kyra a kapuban remekelt, Arany Rebeka elkapta a fonalat, Kovács Anna szórta a gólokat, Vámos Petra megállíthatatlanul cikázott, s Elke Karsten is csatlakozott remeklő társaihoz. Védekezésben Tóvizi Petra, Hornyák Dóra és Bordás Réka is kimagaslót nyújtott, így 21–22 után egy nyolc nullás rohammal megtörtük a Szombathelyt.

Így történt, hogy majd negyvenpercnyi küszködés után végül diadalmasra sikeredett a visszaérés a Hódosba.

DVSC SCHAEFFLER–SZOMBATHELYI KKA 32–24 (12–15)

Debrecen, 800 néző: V: Marton Zs., Szabó E.
DVSC: CSAPÓ KYRA – ARANY 3, KOVÁCS ANNA 10 (5), VÁMOS P. 6 Tóvizi 2, Hornyák D. 3, Vantara-Kelemen 2. Csere: Giegerich (kapus), KARSTEN 5, Bordás 1, Bánfai, Deszpotovics, Csernyánszki 1, Sápi B. Edző: Köstner Vilmos
SZOMBATHELY: TOMASEVICS – Orbán A., M. Agbaba 1, GORILSZKA 5 (2), BANDELIER 9, Mayer Sz. 1, Wald 3. Csere: Csapó Kincső (kapus), Pödör R. 2, Virág 1, Horváth P. 2, Pődör B., Szendrei, Varga N. Edző: Marosán György

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–2. 15. p.: 4–7. 27 p.: 10–12. 37. p.: 16–20. 44. p.:21–22. 53.p.: 28–22.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Örülök, hogy győzelemmel tértünk vissza a Hódosba, s ezt elsősorban jobb erőnlétünknek köszönhetjük A mérkőzés utolsó harmadában végre úgy kézilabdáztunk, ahogy tudunk, ennek tükrében nem értem az első negyven perc produkcióját. Biztos vagyok benne, hogy ez a siker lendületet ad a csapatnak.
Marosán György: – Fegyelmezetlenek voltunk, így megérdemelten szerezte meg a két pontot a jobb erőkből álló Debrecen.