Újabb változások – Csak a bérlettel rendelkezők hajthatnak be a Kenézybe

Egyetem Helyi hírek

Szeptember 14-től, hétfőtől a Dorottya utcai bejáratnál autóval csak a bérlettel rendelkezők hajthatnak be a kórház területére – derül ki az intézmény közleményéből.

Jegyet húzni nem lehet. Amennyiben a beteg mégis szeretne kocsival bejutni a szülészetre, a rehabilitációra vagy a végtagsebészetre, a biztonsági szolgálat kéri az orvosi dokumentáció felmutatását.

A rehabilitációra és a szülészetre érkező betegek a Bartók Béla út 4. számnál csak az ambuláns-, illetve a kezelő lap felmutatásával juthatnak be. Ezeken az osztályokon a bejáratoknál végzik el a kötelező előszűrést.

Lázmérés, kikérdezés, logisztika – így jutnak be a betegek a Kenézybe

Ha a hozzátartozó a betegnek csomagot szeretne bejuttatni, azt az előszűrő sátoron keresztül belépve, a betegváróban leadhatja, munkanapokon 11 óra és 15 óra között.

A betegek kizárólag maszkban léphetnek be a Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház épületeibe.

Ennek hiányában a sürgősségi ellátására szorulóknak és a fekvőbetegeknek az adott szervezeti egység biztosítja a maszkot.

A fekvőbetegeknek, ha nincs speciális rendelkezés is kötelező a maszk viselése minden olyan alkalommal, amikor másfél méteren belüli kontaktusba kerülnek dolgozókkal vagy betegtársaikkal. A szervezeti egységekben a sebészi maszk előírásoknak megfelelő használata valamennyi dolgozó részére kötelező.

A Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban továbbra is látogatási tilalom van érvényben. A súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumú betegeknél azonban egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat, kizárólag a szervezeti egység vezetőjének írásbeli engedélyével.

Katonai sátrakat állítottak fel a Kenézy Kórháznál

A járóbeteg-szakrendeléseken kizárólag előjegyzés alapján fogadják a pácienseket. Az intézményekben arra törekednek, hogy az előjegyzett betegek, lehetőség szerint egy bejáraton juthassanak be az épületbe, ahol kötelező az előszűrés, a kérdőíves kikérdezés és a testhőmérséklet-mérés. Az intézmények azt kérik, hogy a betegek az időpontjukat igyekezzenek tartani, legfeljebb fél órával korábban jelenjenek meg.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház traumatológiai bejáratnál felállított pre-triázs sátorban minden betegnek kötelező az előszűrő ponton keresztül haladni, orrot és szájat fedő maszkot viselni – teszik hozzá.