Mérik a testhőmérsékletet a Kölcsey Központ és az Apolló mozi bejáratánál – új szabályok, szigorítások

Helyi hírek

A Kölcsey Központ és az Apolló mozi látogatóinak biztonsága érdekében szigorításokat vezetett be a két intézmény.

A Főnix Rendezvényszervező Kht. tájékoztatása szerint a Kölcsey Központ közönségforgalmi tereiben és rendezvénytermeiben, illetve az Apolló mozi területén – a saját és környezetük védelme érdekében – kizárólag maszkban tartózkodhatnak a látogatók.

A maszkot helyes módon (a száj- és orrnyílást eltakarva) kell viselni! Maszk hiányában az intézményekbe való belépés, valamint a rendezvényen való részvétel megtagadható. A rendelkezés a 6 éven aluli látogatókra nem vonatkozik.

Maszkadagoló automata is van már Debrecenben

Ha az alábbi állítások bármelyike igaz Önre, ne látogassa a rendezvényeket

  • az elmúlt 14 naptári napban tartózkodott külföldön, láz és/vagy a koronavírus fertőzés jeleit érzékeli, vagy érzékelte magán az elmúlt 14 napban,
  • az elmúlt 14 naptári napban érintkezett a fertőzés jeleit mutató személlyel
  • illetve a legjobb tudása szerint az elmúlt 14 naptári napban érintkezett olyan személlyel, aki az elmúlt két hétben érkezett Magyarországra.

Testhőmérséklet-ellenőrzés

A Kölcsey Központba és az Apolló moziba történő belépéskor digitális hőmérővel ellenőrzik a látogatók testhőmérsékletét. Amennyiben ez meghaladja a 37,5 Celsius fokot, úgy az illető nem léphet be az intézménybe, tehát a rendezvényen sem vehet részt. Mivel a testhőmérséklet-ellenőrzés meghosszabbítja a szokásos beléptetési folyamatot, ezért arra kérik a látogatókat, hogy a rendezvény kezdete előtt legalább 30 perccel legyenek kedvesek a helyszínre érkezni. A kötelező maszkviselés, valamint a rendszeres testhőmérséklet-kontroll a Kölcsey Központ és az Apolló mozi személyzetére is vonatkozik, egyedül azon kollégák mentesülnek a maszkviselés alól, akiket plexi védőfal választ el a látogatóktól.

“Nem lesznek szigorú intézkedések, míg nem lesz látványosan sok halott” – állítja egy “magas rangú orvosi forrás”

Közlekedési utak változása

Annak érdekében, hogy a személyzet gondoskodhasson a látogatóik biztonságáról (kötelező maszkviselés ellenőrzése, testhőmérséklet-mérés), a Kölcsey Központ esetében kizárólag a Bethlen és Hunyadi utcák sarkán lévő főbejáraton keresztül közelíthető meg normál nyitvatartási időben. Az épület alagsorában található szélfogókat bezárják, így a mélygarázsból nem lehet belépni az intézménybe. Amennyiben a látogató a mélygarázsban parkol, úgy a földfelszínre a Modem felőli lépcsőfeljárón keresztül juthat ki (mozgássérült vendégek a portaszolgálatunk segítségét kérhetik a lift igénybevételéhez: 06 52 518 450). 

A Főnix Rendezvényszervező által szervezett kulturális események idején az alagsori női mosdó felőli mélygarázs-bejárat is nyitva áll, ilyenkor a maszkviselés és a testhőmérséklet ellenőrzésére ezen a belépési ponton is sor kerül. Egyéb programok esetén a szervezők ettől a megoldástól eltérhetnek, ezért érdemes a részletekről a honlapon tájékozódni.

Kontaktkutatás

A Kölcsey Központban a fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás érdekében arra kérik nézőket, hogy a testhőmérséklet-ellenőrzéskor kapott papírkártyákon tüntessék fel a nevüket, telefonszámukat, valamint az ülőhelyük szektor-, sor- és székszámát és a dátumot, majd a terembe való belépésnél adják át azt a beengedő kollégának, illetve a Kölcsey Központban a körfolyosón zajló eseményeknél dobják be az információs pultnál elhelyezett gyűjtőládába. A folyosón lévő asztalokra kihelyezetteket tollakat is lehet használni (a folyosón szenzoros kézfertőtlenítő berendezéseket is találnak, tollhasználat után fertőtleníteni szükséges). 

Az Apolló mozi előadásaira lehetőség szerint a belépőjegyeteket online vásárolják meg a mozi weboldalán keresztül. Ezzel elkerülhetik a sorban állást a jegypénztár előtt és a terembe való belépéskor a beengedő személyzettel sem kell közvetlen kapcsolatot létesíteni. Az ilyen módon vásárolt belépőket elegendő „okostelefon” segítségével felmutatni jegykezelőnek, illetve a kötelező regisztráció miatt a fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás is könnyen megoldható. A helyszínen vásárolt belépők esetében pedig tollal annak hátoldalára rá kell írni a nevet és telefonszámot, majd előadás végén be kell dobni a kihelyezett gyűjtőládákba.

Az adatokat bizalmasan, az általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) foglaltak szerint kezelik, és a rendezvényt követő 14. nap múltán az ezeket tartalmazó papírkártyákat megsemmisítik.

A fenti rendelkezések 2020. szeptember 13-án lépnek hatályba és visszavonásig érvényesek!