Szijjártó állítja: ha nem helikopterezett volna, ugrott volna a hajdú-bihari útátadás és a munkahelyek “megvédése”

Helyi hírek

Ott kell lennie mindenhol, és kész.

Hadházy Ákos független képviselő írta meg Facebook-oldalán, hogy Szijjártó Péter július 14-én rendőrségi, tehát közpénzből fenntartott helikopterrel repült le Őcsénybe, onnan átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe azzal hajtott Tolnára (kb 15 km) egy kormányzati támogatással dicsekedni. Onnan Szekszárdra ment a Mercivel (15 km), majd vissza Őcsénybe.

Megkérdeztem, hogy ezt meg hogy? Milyen helikopterrel repült, miért kellett 140 km, végig autópályán vezető utat helikopterrel kiváltani, és miért kellett a pár km tolnai úthoz üresen leküldeni a Mercedest?

– írta Hadházy.

Így adták át az M4-es autópálya új hajdú-bihari szakaszát és a határátkelőt

Szijjártó szintén a Facebookon reagált erre, mint írja, “minimális földrajztudással belátható, hogy szükség volt a helikopterre”.

Így szól a miniszter közleménye:

„Hosszú volt a mai nap is, most pedig húzás haza pakolni, mert éjfélkor indulunk az Egyesült Arab Emirátusokba, onnan aztán Málta, Banglades és Laosz még a héten.

Ami pedig a hétvégén megjelent híreket illeti, látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a Rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat.

Rendben, értem a felvetést.

Íme akkor a kérdés azoknak, akik emiatt kritikákat fogalmaztak meg:

Nézzük a pénteki munkanapot. Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?

2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?

3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?

4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is.

Újra kérdezem: ezek közül melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

Szijjártóról néhány hete derült ki, hogy egy olyan jachton hajókázott az Adrián, amelynek bérlésére miniszteri fizetéséből nem telne. Ha pedig az utazást ajándékba kapta a jacht tulajdonosától, a kormányközeli vállalkozótól, Szijj Lászlótól, az szintén aggályokat vet fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.