Másfél milliót költött üzemanyagra az év első felében egy hajdú-bihari képviselő

Helyi hírek

A karanténidőszak sem fogta vissza a honatyákat.

Blikk kikérte az Országgyűlési Hivataltól havi lebontásban, hogy mennyit költöttek a honatyák a benzinkártyájukról, különös tekintettel a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre.

Az adatok azt mutatják, hogy sokuk fogyasztásán meg se látszott a karanténhelyzet, súlyos százezreket tankoltak el a veszélyhelyzet alatt is.

A listát a fideszes Horváth István vezeti, aki 1 millió 683 ezer forintot költött a benzinkártyájáról, ami 370 forintos üzemanyagárral számolva 4550 liter benzint jelent. Ebből pedig 7 literes átlagfogyasztással 65 ezer kilométert lehet megtenni, tehát az Egyenlítő mentén kétszer kerülte volna meg a Földet.

A második helyen a jobbikos Ander Balázs áll, aki a járványidőszak alatt is havi 200 ezrekért tankolt a kutakon. Összesen 1 640 015 forintot költött üzemanyagra.

A harmadik és a negyedik helyre szintén két fideszes, Hörcsik Richárd (1 559 535 forint) és a hajdú-bihari Tiba István (1 517 296) került fel. Tiba egyébként áprilisban és májusban (tehát a karanténidőszak alatt) 155, illetve 188 ezret tankolt el – ez közelíti a hajdú-bihari nettó átlagkereset összegét.

Ennyi most a nettó átlagkereset Hajdú-Biharban

Az ötödik helyre a Mi hazánk színeiben politizáló Apáti István futott be 1 259 938 forintos tankolásával.

1 thought on “Másfél milliót költött üzemanyagra az év első felében egy hajdú-bihari képviselő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.