Miért kell iskolaőr a jónevű debreceni intézményekbe? Azért, mert Gyurcsány!

Helyi hírek

Az iskolaőrség felállításával kapcsolatban szólalkozott össze a debreceni Jobbik és a Fidesz.

A jobbikos Herpergel Róbert sajtótájkoztatóján azt hangoztatta, hogy pártja nem érzi minden debreceni intézményben indokoltnak az iskalőrséget.

Vannak oktatási intézmények, mint a József Attila vagy a Könnyűipari vagy a régi 108-as ahová valóban szükséges az őrség, mert az ott tanuló diákok magatartása ezt indokolttá teszi. Amit viszont érdekesnek találok, hogy olyan iskolák is belekerültek a kalapba, mint a Péchy, a vegyipari vagy a Mechwart. Bár, nem ismerem ezeket az intézményeket belülről, de számomra igen érdekesé vált, hogy ezek a jó nevű intézmények a jelek szerint erőszakossá váltak

– mondta Herpergel.

Megvan a lista! Ezekben a hajdú-bihari iskolákban lesz iskolaőr

Nagyon érdekesnek találja Pósán László azon vízióját is, amelyben az iskolaőrséget az intézményvezetők tanácsadóiként látja maga előtt. “A jelentkezési feltételeknél előnyt jelent a középfokú végzettség, de nincs feltüntetve, hogy mondjuk alapfokú képzettséggel nem lehet jelentkezni” – vázolja a jobbikos. Ez pedig szerinte már is megfogalmaz egy olyan kérdést, hogy az általános iskolák esetében mennyire lesz gyerekek közé való az alulképzett iskolaőr.

Szintén visszásnak tartom azt is, hogy egy kezdő iskolaőr annyit fog keresni, mint egy kezdő pedagógus. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az általános iskolákban az őrségnek lesznek kényszerítő eszközei, míg mondjuk a debreceni javító intézetben, semmi ilyesmi nem áll a nevelők rendelkezésére. Ez az eredménye annak, ha ötletszerűen hajtanak végre valamit, megfelelő terepszemle nélkül

– mondta Herpergek Róbert, aki arra kéri a Tankerületi Központ elméleti szakembereit, a Fidesz országgyűlési és önkormányzati képviselőit, hogy mielőtt az iskolákkal kapcsolatosan bármilyen döntést hoznak, üljenek le a tanítókkal és tanárokkal, kérjék ki a véleményüket és fogadják meg a tanácsaikat.

Már várják az iskolaőrök jelentkezését – ennyi lesz a fizetés

A Fidesz debreceni szervezete rövid közleményben reagált az elhangzottakra:

Herpergel Róbertnek fogalma sincs az iskolákról, az oktatásról, nem pedagógus. A mai sajtótájékoztatóján mondottakat csak egyféleképpen lehet értelmezni: félreérthetetlen hűségnyilatkozatot tettek ismét a nemzetellenes baloldal és a Gyurcsányt kiszolgáló Jobbik vezérkara felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.