Felmatricázták a momentumosok Mészáros és Tiborcz balatoni érdekeltségeit

Helyi hírek Ország

A Balaton és környéke nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő régiója is lehetne. Lehetne, ha a fideszes elit, a NER újdonsült lovagjai – Mészáros, Tiborcz és Matolcsy vezetésével – hathatós állami segítséggel nem épp most nyúlnák le maguknak szőröstül-bőröstül – írja közleményében a Momentum.

Azt is hozzáteszik, hogy “a fideszes elit meg az Orbán-klán szisztematikusan ellopja a tavat, rablóprivatizációt folytatva. A kormányfő jó barátja és a veje már több tucat kemping és szálloda tulajdonosa a Balaton körül, de a portfólióban van borászat, kikötő és golfpálya is.”

Az éjszaka folyamán több aktivista körbejárta azokat az “ikonikus” az érdekeltségeket, melyek az elmúlt években kerültek a NER lovagok tulajdonába és megfelelően megjelölte őket. Ilyen hely például a Club Aliga, a siófoki Aranypart Kemping, a Hotel Helios Hévíz, és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpont.

A Momentum szerint a közpénz helye nem magánzsebekben van, hanem érdemi fejlesztésekben.

A Balaton nem egy szűk, kivételezett köré, hanem Magyarország közös értéke. Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk, ne hagyjuk, hogy szemérmetlenül ellopják a jövőnket, a tavunkat! A magyar tenger nem magántenger!

– olvasható a közleményben.