Nagy volt a tülekedés egy 8 kilométeres hajdú-bihari kerékpárút-szakasz átadásán

Helyi hírek

A hoszteszlányok már nem fértek fel a friss útra, keresztben meg csak nem állhattak fel. Átadták a Tépe és Berettyóújfalu közötti kerékpárutat, a főszerepben:

Muraközi István (Fidesz-KDNP) berettyóújfalui polgármester,

Balogh András (Fidesz-KDNP) tépei polgármester ,

Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője,

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója,

valamint Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A Debrecen-Derecske-Berettyóújfalu-Nagyvárad útvonalon kiépült kerékpárút hiányzó, 8,3 kilométeres részét kedden birtokba is vehette a Derecskéről, Tépéről és Berettyóújfaluból érkezett mintegy félszáz kerékpározó.

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta, Dánia és Hollandia után Magyarország áll a 3. helyen, ahol a legtöbben használják a kerékpárt. A most átadott kerékpárút egy nemzetközi hálózat része, a Boden-tótól indul ki, és a Tisza-tavat érintve Debrecenen, Berettyóújfalun át Nagyváradig ér.

Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője szimbolikusnak nevezte az átadás helyszínét, hiszen itt volt az M4-es autópálya és a kerékpárút alapkőletétele. Ha pedig minden a tervek szerint alakul, Szent István ünnepén az M4-es határig érő szakaszát is felavatják – hangsúlyozta.

Muraközi István (Fidesz-KDNP) Berettyóújfalu polgármestere emlékeztetett, hogy a Nagyváradig vezető 35 kilométeres szakaszt 2015-ben adták át.

Balogh András (Fidesz-KDNP) tépe polgármestere elmondta, az 1070 lelkes községnek egyetlen fillérjébe sem került a település központjából kiinduló 4,9 kilométeres kerékpárút, amellyel a zsáktelepülés lakossága becsatlakozhat a kerékpáros közlekedés vérkeringésébe.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta, a 2×1 sávos kerékpárút nettó 944 millió forintból készült el, 2,5 méter széles aszfaltburkolattal. Hozzátette, három műtárgy is készült, köztük egy napelemes kerékpárszámláló.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.