Bemutatták a debreceni velodrom helyszínét

Helyi hírek

Debrecen pallagi városrészében, a 4-es számú főút mellett, a labdarúgó akadémia szomszédságában épül fel a debreceni velodrom, amelynek leendő helyszínét sajtótájékoztatón mutatta be szombaton a város polgármestere.

Papp László jelezte: a város közgyűlése már korábban döntött arról, hogy a pallagi városrészben mintegy 20 hektáros területen kerékpárcentrumot hoz létre.

A kormány döntésével, hogy a kelet-magyarországi velodromot Debrecenben építik fel, ez a program nemzetközi szintűvé vált – tette hozzá.

Debrecenben az egyik legnépszerűbb sportág a kerékpározás, a mostani fejlesztésnek azonban a városon túlmutató hatása lesz, és jól illeszkedik a napokban meghirdetett Debrecen 2030 város- és gazdaságfejlesztési stratégiába – ismertette a polgármester.

Hozzátette: a kormányhatározat értelmében a velodromberuházás előkészítésére idén, illetve jövőre 453 millió forintot fordítanak. Papp László megjegyezte: a leendő kerékpárcentrum a 4-es számú főút felől lesz megközelíthető, a velodrom helyének kijelölése nem érinti a pallagi lakóövezetet.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes országgyűlési képviselője, a város volt polgármestere azt mondta, a kerékpáros sport eddig mostoha körülmények között működött az országban. Üdvözölte, hogy ezután négy velodrom – két budapesti és két vidéki – biztosít majd korszerű edzési és versenyzési lehetőségeket a sportág szerelemeseinek.

A politikus megjegyezte, hogy Debrecenben sokan kerékpároznak, a városban kiterjedt – több mint 80 kilométer hosszú – kerékpárút-hálózat van, ami folyamatosan bővül. Azonban az főleg közlekedésre való, míg az új kerékpáros központ, benne a leendő velodrommal a sportot szolgálja majd.

Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja a helyszínen térképen is bemutatta hol helyezkedik majd el a debreceni velodrom. A leendő parkettás pálya a pályakerékpározás sok szakágának biztosít majd – a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szatellit-pályájaként is – versenyzési lehetőséget – fűzte hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük