Elhalasztják a debreceni BMW-gyár üzembe helyezését

Helyi hírek Ország

A debreceni BMW-gyár építését egy évvel elhalasztották.

A koronavírus-járvány és az azzal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt alaposan visszaesett a BMW Csoport értékesítése, ráadásul a járvány még jó ideig korlátozni fogja az egész autóipar működését, ezért a BMW célja, hogy megőrizze erős likviditási helyzetét, ennek érdekében pedig felülvizsgálnak minden projektet, beruházást, termékfejlesztést. A vállalat a várható keresletre reagálva hajt végre projekteket, ezért a mostani helyzetben a debreceni BMW-gyár építését egy évvel elhalasztották.

Őrület! 205-tel száguldozott egy BMW Hajdúhadháznál

Ma tette közzé negyedéves jelentését a BMW, amiben már írt arról a menedzsment, hogy erőteljes kötségkontrollt vezetnek be, mert elsődleges a likviditás megőrzése, emiatt a K+F költségeken nem, a beruházásokon viszont spórolnának.

Számunkra mindig a várható kereslet a releváns, ezért egy évvel elhalasztjuk a magyarországi gyár üzembe vételét. Alapvetően a jelenlegi helyzetben minden projektet felülvizsgálunk, ebbe beletartoznak az építkezések és a termékekkel kapcsolatos döntések is

– mondta Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke ma délelőtt a BMW Csoport első negyedéves eredményének a közzétételét követő sajtótájékoztatón.

Eladásainak jelentős mértékű csökkenésére számít az idén a BMW

A magyarországi BMW-üzemen kívül más projekteket is elhalasztunk

– tette hozzá Nicolas Peter, az igazgatóság tagja.

Portfolio hozzáteszi,

tavaly decemberben jelentette be a BMW, hogy 2020 tavaszán kezdődik a debreceni gyárának építése.

Azt is közölték, hogy a BMW csoport debreceni karrierfejlesztő csapata toborzási kampányt indít, amelyet 2020-ban Hajdú-Bihar megye egész területére kiterjesztenek. Tavaly májusban már javában folyt a debreceni BMW-gyár területének előkészítése, melynek során a város által korábban megvásárolt 400 hektárnyi terület tereprendezése zajlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük