Kinyitott a debreceni állatkert, ezek az új biztonsági szabályok

Helyi hírek

Május elsején, a vidámpark megnyitásának 60. évfordulóján a cívisvárosi intézmény azzal az örömteli hírrel szolgálhatott, hogy mintegy másfél hónapos kényszerű zárva tartás után a héten végre ismét megnyithatja kapuit. Ennek megfelelően az állatkert a mai naptól látogatható, míg a vidámpark május 9-én, szombaton nyit majd ki – közölte Nagy Gergely Sándor.

Az állatkert igazgatója az intézmény nevében szívből köszöni mindazt a támogatást, érdeklődést és türelmet, amelyet e nehéz időszakban kapott közönségétől, és biztosítja látogatóit afelől, hogy – mint arról rendszeresen be is számolt a közösségi médiában – munkatársai az elmúlt másfél hónapban azért dolgoztak, hogy a park egyik lakója se szenvedjen hiányt, és az újranyitást követően a vendégek méltó környezetben találkozhassanak ismét kedvenceikkel.

Hatvan éves az ország egyetlen vidámparkja, a debreceni – május 9-én újranyitják

A gondtalan és biztonságos élményszerzés érdekében a kert – a veszélyhelyzet feloldásáig – az alábbi szabályok betartására kéri látogatóit:

  • A sorban állás elkerülése érdekében javasolt az online belépővásárlás, hiszen az ilyen jeggyel rendelkező látogatóink részére gyorsított beléptetés biztosított. Amennyiben mégis a pénztárban vásárolnak jegyet, a preferált fizetési mód az érintésmentes fizetés.
  • A bejáratoknál és a park teljes területén kérik a 1,5 méteres védőtávolság megtartását, továbbá védőmaszk használatát javasolják.
  • A zoocsemege értékesítése szünetel. Az állatházak és állatsimogatók továbbra is zárva tartanak, de valamennyi lakó jól látható a külső kifutójában is. A csoportos szakvezetéseket egyéni, izolált vezetett séták helyettesítik.

Kérik továbbá a vidámparki játékgépek használata során az ültetési rend és a kezelő személyzet további utasításainak betartását. Az illemhelyiségeket, látogatói tereket folyamatosan tisztítják és fertőtlenítik, továbbá kérik a kihelyezett virucid hatású folyékony szappanok használatát.

Az újranyitó intézmény szeretettel várja látogatóit, és jó szórakozást kíván a Nagyerdő fái alatt tett sétához. Jegyvásárlás és további információk: www.zoodebrecen.hu