Győri összellenzéki polgármesterjelölt: a Fidesznek van mit megmagyaráznia

Helyi hírek Ország

A Fidesz győri szervezete haladéktalanul feljelentést tesz a legnagyobb videomegosztó portálon megjelent választásos videó miatt – közölte a szervezet alelnöke szerda délután sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, felidézte: szombaton előre jelezték, hogy

a baloldal egy olyan videót készített, amellyel választási csalást szerettek volna elkövetni. A videóban az emberek elmondják, kényszerítették őket arra, hogy részt vegyenek a választáson és ott a Fideszt támogassák.


Hangsúlyozta, hogy azok az emberek, akik megkeresték a Fideszt, ugyanazok, akik a videóban szerepelnek. Ezek az emberek nyilatkoztak arról, hogy kik, mikor, hol és milyen módon keresték meg őket és készítették a videót, de arról is beszámoltak, hogy szereplésükért pénzt, néhány ezer forintot is kaptak.

Hozzátette: felszólítja újra az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be az “aljas, piszkos” kampánymódszerek alkalmazását.

Szomorúnak tartják, hogy nehéz sorsú, szellemi fogyatékos és írástudatlan embereket ilyen aljas eszközökkel használnak fel a saját kampánycéljaikra

– fogalmazott. Hozzáfűzte: a Fidesz ezt elutasítja, mert ők a tiszta versenyben hisznek, és “a győri polgárokkal közösen szeretnék építeni továbbra is ezt a várost, Dézsi Csaba András vezetésével”.

Győri összellenzéki polgármesterjelölt: a Fidesznek van mit megmagyaráznia

A filmhez semmi köze nincs, de miután megnézte, úgy gondolja, hogy

a Fidesznek “bőven van mit megmagyaráznia”

– reagált Facebook-oldalán Pollreisz Balázs, az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje szerdán a YouTube videomegosztó portálon megjelent választásos videóra.

Pollreisz Balázs posztjában azt írta, hogy ha igazak a felvételen szereplők állításai, akkor a Fidesz választási csalást követett el október 13-án, ezért távozniuk kell Győr közéletéből. Hozzátette: a videó megmutatja, miért van szükség Győrben politikai változásra, a Fidesz leváltására.

Az ellenzéki politikus egy szombati Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy sem ő, sem kollégái nem adtak “pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.