Városbálon mulatozott a börtönbüntetésre ítélt volt balmazújvárosi polgármester

Helyi hírek

Lassan börtönbe be nem vonulási rekordot dönt.

Még 2018 áprilisában ítélte öt év letöltendő börtönbüntetésre a Debreceni Törvényszék Veres Margit volt Balmazújvárosi polgármestert.

Veres Margit a vádirat szerint 2012-ben

még jegyzőként fogadott el 400 ezer forintot és egy gépkocsit egy vállalkozótól, aki az általa épített rendezvénycsarnokhoz szeretett volna 180 millió forint állami támogatást szerezni. Balmazújváros ebben az évben 450 millió forint állami támogatási kerettel gazdálkodott.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Veres 2013-ban egy fiktív adás-vételi szerződéssel jelentősen a valós értéke alatt vett meg egy autót a nagyvállalkozó cégétől, s ezzel megvalósult a hivatali vesztegetés.

Tiba István, Balmazújváros akkori polgármestere már a nyomozati szakban kikerült az ügyből, ellene nem emeltek vádat. Pedig azt ő maga is elismerte, hogy a vesztegetésért elítélt nagyvállalkozó neki szánta azt az 5 millió forintot, amiből Veres Margitnak is jutott. A kormánypárti képviselő azt állította, kölcsönről volt szó.

A volt városvezető azóta sem vonult börtönbe, korábban megírtuk, a Debreceni Törvényszék szerint – bár lehetősége lett volna rá – nem kért halasztást a bíróságtól, ugyanakkor a törvényszék sem adott ki elfogatóparancsot ellene.

A Hajdúnánási Televízió felvételén 8:22 körül bukkan fel Veres Margit a jobb alsó sarokban, és mint látható, remekül szórakozik Tiba István fideszes országgyűlési képviselő, Jakab István MAGOSZ-elnök és Szolláth Tibor fideszes hajdúnánási polgármester társaságában: