110 millióból aszfaltoztak le és padkásítottak két debreceni utcát

Helyi hírek

A lakossági kezdeményezésre idén indult útépítések közül az Eper, a Pajtás, a Kertekalja utca III. üteme, a Gönczy Pál utca II. üteme, a Diófa, a Gyűrű, a Cimbalom, a Jámbor Lajos a Felsőpércsi utca II. üteme a Síp, a Lant, a Dob utca, a Gohér utca II. ütemének Lilla közi szakasza és a Kadarcs utca útburkolatának kivitelezése is befejeződött. Ezen felül a Nádsíp utca útépítéséhez tartozó Tócópart utca felőli mintegy 58 méteres szakasz is elkészült. A Kadarcs utcán az útépítéshez kapcsolódó járdaépítés, a Könyvkötő utca, valamint a Nádsíp utca további szakaszának kivitelezése 2020 tavaszán folytatódik, amint azt az időjárási körülmények lehetővé teszik.

A Kistelek utca teljes hosszában, 201 méteren kapott szilárd burkolatot, melynek szélessége 4,75 méter. Az utca páros oldalában szegély épült 1,25 méter széles járható padkával, a páratlan oldalban pedig a padka szélessége 1 méter. Az utca forgalmi rendje kétirányú maradt.

A munkálatok során az utcában zárt csapadékvíz-elvezető rendszer is épült 300 méter hosszban. Az így elvezetett csapadékvizet a Kondoros csatorna fogadja be.

A beruházás értéke bruttó 51.526.379 forint volt, amit az önkormányzat saját forrásból finanszírozott.

A Csárda utcán a III. ütemmel folytatódott a szilárd burkolatú út építése. Itt az I. ütem a Monostorpályi úttól a Diószegi út irányába haladva 100 méter hosszban 5,5 méter szélességben 2016-ban épült meg. A II. ütem a már megépült szakasztól folytatva újabb 100 méter hosszban 2017 tavaszára készült el. Az utcát a már meglévő szilárd burkolattól kezdve a III. ütem keretében 2019-ben újabb 150 méter hosszban 5,5 méter szélességben aszfaltozták. A beruházás keretében a csapadékvíz-elvezetés építése és a szükséges közműkiváltások is megtörténtek.

A Csárda utca III. ütemének teljes költsége bruttó 61.139.410 Ft volt, amit a debreceni önkormányzat saját forrásból finanszírozott.