Idén magasabb óriáskerék lesz Debrecenben, de drágább is lesz rá a jegy

Helyi hírek Ország

A tavalyinál is nagyobb óriáskerék várja a látogatókat a szombaton nyíló debreceni adventi vásárban – hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.

Andreas Pick, az óriáskerekeket üzemeltető Riesenrad Göbel közép-európai vezetője elmondta: Debrecenbe főterén állítják fel először azt a 45 méter magas, zárt gondolás óriáskereket, amely 360 fokos körpanorámát biztosít a látogatóknak.

Az óriáskerékre a felnőtt jegy 1800, a gyerek (12 éves kor alatt) és a nyugdíjas jegy 1500 forint, a családi jegy (két felnőtt és két gyerek) 5500 forintba kerül majd.

Tavaly a felnőtt jegy 1500 forint volt, a gyerekek (12 éves korig) és nyugdíjasok 1200 forintért ülhettek fel az óriáskerékre, a családi jegy pedig (2 felnőtt + 2 gyerek) 4500 Ft volt.

Pick azt is elmondta, a vásár különlegessége lesz a sajtótájékoztatónak helyet adó melegedő, hütte is, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre, és amelyben többek között megkóstolható majd az eredeti Fekete-erdei forralt bor is. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a tavalyi adventi vásárban felállított 33 méteres óriáskerék hatalmas siker volt, több mint 56 ezren váltottak rá jegyet.

Kiemelte: az adventi időszakban idén is nagy forgalomra számítanak, ezt jelzi az is, hogy a város szállodáiban már most alig lehet szállást foglalni. A Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket a tervek szerint január 6-ig használhatják a város panorámájára kíváncsi vendégek. Papp László polgármester a vásár mögötti összefogást hangsúlyozta, jelezve, hogy nem csak önkormányzati cégek, hanem nagyvállalatok is szponzorként támogatják a rendezvényt.

Bódor Edit, az adventi vásárt második éve szervező Főnix Rendezvényszerevező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: 117 árus kínálja majd portékáit, sok helyen egyedi kézműves termékeket. A széles gasztronómiai kínálatban idén először az erdélyi ízek háza is megjelenik – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kulturális programok mellett a gyerekeket kisvonat és egy jégpálya várja a főtéren.

A régi városháza udvarán Debrecen 24 városrésze egy-egy, a városrészre jellemző díszekkel felöltöztetett karácsonyfával mutatkozik majd be, és a hagyományoknak megfelelően vasárnaponként a történelmi felekezetekkel közös gyertyagyújtásokat tartanak – fűzte hozzá.

1 thought on “Idén magasabb óriáskerék lesz Debrecenben, de drágább is lesz rá a jegy

  1. Nem értem,egy Város meg tehetné ne arany árba adja ki a helyet! Igen megtehetné!!! Akkor bele szólhatna ne legyen drágaság! Legyen mindennek ára de mindenki számára elérhető! Legyen kicsit tényleg szeretett ünnephez méltó! Szegények is tudjanak ott vásárolni ,a szegényebb gyerekek szeme is legyen csillogó! Szégyen amit a városok csinálnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.