Köteles István Álmosd volt polgármestere

Gyanúsított lett az önkormányzat pénzén bojlert vásárló volt álmosdi polgármester

Helyi hírek Ország

A bojler mellett más műszaki cikkeket is vett a település pénzéből, sőt, az önkormányzat tudta nélkül utalt ki magának 300 ezres jutalmat.

Magyar Hang cikke szerint a Hajdú-Bihar megyei Álmosd korábban fideszes polgármesterét a közigazgatási bíróság már egy éve megfosztotta tisztségétől, ám azóta is folyt tovább a büntetőeljárás.

Mostanra a hatóság lefoglalta Köteles István volt polgármester otthonából az önkormányzat pénzén vett bojlert, turmixgépet, tévékészüléket, Blu-Ray-lejátszót.

A lap szerint mindezeken túl a volt polgármester nyolc olyan rendezvényt is leszámlázott, amit a valóságban meg sem tartottak, még a kollégái sem tudtak róluk. A férfi plakátokat is nyomtatott ezekre a rendezvényekre.

A volt polgármester ráadásul még 300 ezer forintos jutalmat is felvett magának az önkormányzat tudta és felhatalmazása nélkül.

Köteles István ellen a nyomozás sikkasztás, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt folyik. A férfi terhére rótt kár értéke közel 5 millió forint, Köteles István gyanúsítottja az eljárásnak.