Egy debreceni kisbolt is részt vett a Tesco-sztrájkban

Helyi hírek

A Tesco áruházaknak 10 százaléka zárt be a pénteken délután 16 órakor kezdődött sztrájk miatt, a bezárt boltokkal együtt az áruházak 25 százalékában tapasztalható valamilyen fennakadás – közölte az áruházlánc pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint bezárt a bicskei, a kazincbarcikai, az ózdi, a paksi, a hatvani, a tapolcai és a miskolci hipermarket, Budapesten négy, Győrben kilenc, Debrecenben egy kisboltot csuktak be a munkabeszüntetés miatt.

A Tesco cáfolta a budapesti Fogarasi úti Tesco bezárásáról megjelent híreket. A Fogarasi úti áruház több mint egy tucat kasszával szolgálja ki a vásárlókat – írják közleményükben.
A Tesco a közleményben visszautasítja, hogy az egyik áruházában a vezető nem engedi sztrájkolni a dolgozókat, a munkaadó tiszteletben tartja a szakszervezetek jogát.
Ugyancsak cáfolták azt a sajtóértesülést, hogy a Tesco magyarországi boltjainak bezárását tervezné.

Magyarországon a Tesco a legnagyobb kiskereskedelmi cég. A Trade magazin felmérése szerint tavalyi teljesítménye alapján a Tesco Global Áruházak Zrt. áll az FMCG (fast-moving consumer goods), a gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacának toplistája élén, közel 790 milliárd forintos becsült bruttó forgalommal.