Itt a Virágkarnevál részletes programja

Helyi hírek

Végre eljött a nagy nap, ismét Virágkarnevál Debrecenben! Senkit ne tántorítson el a hűvösebb idő, mert nem mindennapi látványosságok várnak!A karnevál Facebook-oldalának tájékoztatása szerint az alábbi menetrend várható:

– Reggel 7 órakor indul el a Karneváli felvonulás a biciklisekkel a Piac utca-Szent Anna utca sarkáról. A felvonulás kb. 12.30-ig tart, és a menet útvonala mellett ingyenesen is megtekinthető.

– Reggel 8 órakor már megnyitja kapuit az ingyenes Cseh Sörkert a Nagyerdőn, ahol közel 100 féle sört kóstolhatnak meg, miközben koncertek szórakoztatják a közönséget.

– Este 8 óráig várja Önöket a Kölcsey Központ is, ahol számos kiállítást tekinthetnek meg: flAVATAR világító virágok, Vintage world, Kaktuszok és pozsgások, a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár kiállítása és Nagyvárad testvérvárosaiban élő fotóművészek kiállítása.

– 11 órától a Nagyerdőben a Galiba Gyermekfesztivál is várja ingyenes programjaival a kisgyerekes családokat. Lesz gólyalábas utcaszínház, koncert, foglalkoztatók.

– 13 órától a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén megnyílik a Virágkocsi-kiállítás, ahol 20 óráig testközelből is megtekinthetőek a Virágkocsik, miközben 18 óráig folklórbemutatók és oldtimerek is láthatók. A kiállításra a felnőtt belépő 1300 Ft, a diák/nyugdíjas 900 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes.

– 16 órától 18 óráig a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Karneváli Fieszta várja ingyenes táncbemutatókkal az érdeklődőket.

– 19 órától pedig elkezdődik a Karneváléj arénashow Majka és Curtis koncertjével. Érdemes korábban érkezni, a kapukat 18 órától nyitjuk és a műsor kezdete előtt 18.20 és 18.50 között felvonulnak a Stadionban az oldtimerek, ezt követően pedig a Szent Korona ballon felemelkedését láthatja a közönség. A Karneváléjre 1990 Ft-tól kapható belépőjegy, azonban már csak korlátozott számban!

– Végül a nap zárásaként 22.30-tól az Egyetem téren tűzijáték, The Biebers / Official-koncert és utcabál várja a mulatni vágyókat, természetesen ingyenesen.

– Aki pedig nyugodtabb programra vágyik, az 23.23-tól a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon 500 Ft-os italjegy ellenében megtekintheti a Tankcsapda-Jubileum 25 című koncertfilmet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy se délutáni, se esti felvonulás nincs!