Debrecen Város Bálja 2016.

Helyi hírek Kultúra

A debreceni önkormányzat közleményben tájékoztatta a helyi média képviselőit – köztük a Debreceni Napot is – a szombati eseményről.
Debrecen Báljához – melyet 2016. január 16-án Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen rendezett a Kölcsey Központban – idén is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A bál bevételét a kárpátaljai Salánk község óvodájának bővítésére ajánlják fel a szervezők.

A bál keretében hirdették ki azon szavazásának abszolút győztesét is, melynek keretében 2015 meghatározó debreceni személyiségeit keresték. Az év gazdasági szereplője a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Herdon István, Az év sportolója egyéni teljesítménye alapján Nagy Konrád gyorskorcsolyázó, Az év sportolója csapatban nyújtott teljesítménye alapján Balogh Norbert, a szavazás idején a DVSC-TEVA csatára, azóta az olasz Palermo játékosa, Az év művésze Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház játszószínházának művészeti vezetője, Az év művészeti csoportja a Debreceni Népi Együttes, Az év rendezvénye pedig a 3×3-as U18-as kosárlabda világbajnokság lett. Az abszolút győztest a kategória-győztesek közül a zsűri tagjai választották ki. A bálon kihirdetett eredmény szerint a 2015-ös év embere Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója lett. A kitüntető díjat Papp László, Debrecen polgármestere adta át.

Ugyancsak a város bálján került sor a Debrecen Város Bora 2016 elnevezésű borverseny eredményének kihirdetésére is. A zsűri döntése szerint fehér bor kategóriában Szőke Mátyás és Zoltán 2013-as évjáratú Paskomi Chardonnay-ja lett a város bora, míg vörös bor kategóriában a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok szintén 2013-as évjáratú Cabernet Franc-ja lett a győztes. A város borai a Debreceni Páros Kolbász Kódexét aláíró vendéglátóhelyek italkínálatában fognak szerepelni.