Örök barátság köttetett a rácsok mögött

Helyi hírek

Az Életre ítélve cellaprogram nem is kaphatott volna szebb ajándékot 1 éves évfordulójára, mint hogy eléri a legnagyobb sikert, amiért a program létrejött: a nagy egymásra találást fogvatartott, és az “Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület menhelyi kutyája között.

Szabadulása után azonnal felkereste a menhelyet az egykori fogvatartott, hogy örökbe fogadja az „Életre ítélve” cellaprogram kölyök projektje keretében általa foglalkoztatott kutyát. Ezzel megajándékozta Anastaciat egy szebb, boldogabb élettel, az „Életre ítélve” program résztvevőit, elindítóit pedig a legmeghatóbb sikerélménnyel! “A tesztkitöltést elő-kontroll követte, melynek során a gazdijelölt teljes mértékben együttműködő volt.

A korábban kutyatartásra alkalmatlan udvart kerítéssel, hőszigetelt kutyaóllal látta el. Anastacia átadásánál új nyakörvet és pórázt kapott, majd sorra kerültek elő a kutyajátékok is. A Gazda felelősségteljesen felkészülve, a legközelebbi Kutyaiskolát már felkeresve, és a legmodernebb etetési irányelveket átolvasva biztosított minket arról, hogy Anastacia egy reményteljes élet elé néz, immáron a rácsokon kívül is” – nyilatkozta Törő Vanda Olga az “Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület önkéntese.

A kutyák felkészítését a Debreceni Kutyaiskola oktatói végzik. „Már az első találkozásnál lehetett látni, hogy kettőjük között valami történik. A figyelem egymásra, a gondoskodó mozdulatok előrevetítették mindazt, ami későbbiekben valósággá vált.” mondta Nagy Annamária, a Debreceni Kutyaiskola vezetője. Az egy éve indult cellaprogram fő célkitűzése, a közös sorsok találkozása révén, az elítélt társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése.