Karitatív testület alakult Debrecenben

Helyi hírek

A szeptemberi közgyűlési határozatnak megfelelően 2015. október 8-án megalakult a Debreceni Karitatív Testület. A Testület első – alakuló – ülésén elfogadták annak Szervezeti és Működési Szabályzatát.

A Testület elnökéül megválasztották Balogh Barnabást a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetőjét, társelnöknek dr. Széles Diána alpolgármestert. A Testület célja a városi szintű karitatív munka operatív és koordináló tevékenységének ellátása az érintett civil szervezetek bevonásával, az alulról jövő kezdeményezések támogatása, továbbá felkérésre szakmai ajánlóként koordinálja és elősegíti a városban a karitatív tevékenységet végző szervezetek, intézmények részvételét.

Feladatként határozták meg a hátrányos helyzetű családok gyermekei étkeztetésének megoldását az őszi szünetben, továbbá mikulásra, adventre gyűjtési akciók, adományozások megszervezését, valamint a hajléktalanok ellátásának, a tagok munkájának összehangolását. Fontos célkitűzésként jelölték meg a résztvevők a városrészek felosztását a szervezetek között a segélyezési lehetőségeik függvényében. Dr. Széles Diána alpolgármester kiemelt hangsúlyt fektet a mecénások megszólítására, a Testület támogatásának érdekében.

Csatlakozó tagszervezetek:

Forrás Lelki Segítők Egyesülete
Héra Egyesület
Kék Lovagok Rendészeti Motoros Klub Magyarország
Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központ
Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ)
Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
Magyarországi Baptista Egyház
Magyarországi Dorcas Segélyszervezet
Migration Aid
Refomix Nonprofit Közhasznú Kft.
Szent Anna Caritas
Szertelen Egyesület

unideb.hu