Családbarát munkahelyet hozott létre az NI Hungary Kft. Debrecenben

Családbarát munkahelyet hozott létre az NI Hungary Kft. Debrecenben

Helyi hírek

A NI Hungary Kft. 2011-ben indította el óvodaprogramját, amelynek célja, hogy optimális feltételeket teremtsen a gyermekelhelyezésben munkavállalói számára. Ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a Tócóskerti Óvodában 2015. március 4-én.

A National Instruments (NI) debreceni leányvállalatánál az átlagéletkor jelenleg 33 év, így a munkatársaik egyre növekvő részét érinti a munka és családalapítás összehangolásának kérdése. A vállalat 2011-ben először felmérte az ezzel kapcsolatos igényeket, majd intenzív közreműködésükkel kialakította a kisgyermekek elhelyezésének optimális feltételeit elősegítő „NI Ovi”-programot.

Összetett szempontrendszer szerint a cég telephelyéhez közeli Tócóskerti Óvodára esett a választás, amelyet az NI a program indulásának évében 7 millió forinttal, 2012-től kezdve pedig évi 4 millió forinttal támogat. Ebből a forrásból csoportszobák, vizesblokkok, kültéri létesítmények újultak meg, valamint új játékokat is beszereztek – mondta el Báthory Csabáné, az óvoda vezetője.

Papné Gyöngyösi Katalin, a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének vezetője azt is elárulta, hogy 2013-ban e sikerek szolgáltatták az ösztönzést egy hasonló együttműködés kialakításához. Az „NI Bölcsi”-program nem egyetlen bölcsőde, hanem mind a 12 tagintézmény támogatására irányul, így a National Instrumentsnél dolgozó szülők a számukra legmegfelelőbb intézményben helyezhetik el gyermekeiket – nem meglepő módon a munkahelyhez való közelsége miatt eddig az Angyalföld téri bölcsőde bizonyult a legnépszerűbbnek.