Orbán Viktor CPAC

A gürcölő magyarokért aggódik a DK Orbán különadója miatt

Gazdaság

Vállalkozók százezreit teheti tönkre Orbán különadója, külföldi nagyvállalatok helyett a magyar vállalkozókat kell támogatni! – közölte a DK Árnyékkormánya.

Mint írják, újabb brutális megszorítást rejtett el az Orbán-kormány az adótörvények módosításai között. Egy új különadót vetnek ki azokra, akiknek van munkájuk, de mivel nem élnek meg belőle, mellette egyéni vállalkozóként is dolgoznak. Tehát miután a gürcölő magyarok a saját havi fizetésükből már megfizették az adót Orbánnak, még egyszer megadóztatják a vállalkozóként szerzett jövedelmüket is.

Az Árnyékkormány szerint amíg az Orbán-kormány újabb és újabb különadókat, megszorításokat vezet be, valamint a külföldi nagyvállalatokat pénzeli, addig egy szociáldemokrata kormánynak a magyar vállalkozásokat kell támogatnia. Az Orbán-kormány nem turkálhat megint azok a zsebében, akiknek van tisztességes munkájuk, de mellette kényszervállalkozók is, mert nem élnek meg a fizetésükből.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Nem kellenek megszorítások, és nem a külföldi nagyvállalatokat kell támogatni, hanem a magyar vállalkozókat segíteni. Mindenható vállalati profit helyett európai fizetéseket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk

– olvasható a DK közleményében.