Tankolás benzinkúton

Könnyen kijátszható az új tankolási rendszer

Gazdaság

Már az első nap megbukott az új tankolási rendszer – állapította meg Blikk, miután a lap munkatársai letesztelték a frissen hozott szabályok ellenőrizhetőségét.

Mint arról beszámoltunk, a Mol pénteken azt találta ki, hogy forgalmi engedéllyel kell igazolni, hogy magyar autóba tankolunk, és akkor fizethetünk hatósági árat az üzemanyagért.

Egy önkiszolgáló vidéki kútnál például a kutas nem szúrta ki azonnal a stáb külföldi rendszámtábláját, így tankolás közben zárta el belülről a benzincsapot. Amit addig megtankoltak, azt viszont elszámolta 480 forint/liter áron.

Egy francia férfi dörzsöltebb volt: olyan automata oszlopnál tankolt, ahová nem lehet odalátni a pénztártól. Tele is tankolta autóját literenként 480 forintért.

Egri Gábor, a benzinkutas szövetség vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon komoly megterhelés a kutasoknak a külföldi autósok kiszűrése és ellenőrzése.

Ez rendkívül megnehezíti a napi munkájukat, konfliktusokat is eredményezhet. Képzelje el, ha a külföldi nem beszél angolul, nem érti a tájékoztatást, vitába kell szállnia a kutasnak, hogy más áron tankolt, mint ami a benzinkút melletti hatalmas totemoszlopra ki van írva. Ez mind időbe kerül, a sorok hosszabbodhatnak, a magyar vezetőknél sincs mindig ott a forgalmi, ki kell szaladni érte

– idézte a Blikk az Envi kúthálózat tulajdonosát.