Tiborcz István és Orbán Viktor

A család lett az Év szava a közmédiában, Orbán Viktor veje gyorsan vett is egy bankot

Gazdaság

A BDPST Group, vagyis Tiborcz István cége megvásárolta a Gránit Bank többségét – szúrta ki a Telex a cég közleményében.

A BDPST egészen pontosan az E.P.M. Tanácsadó Kft-t veszi meg, ez a cég eddig Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatójának a 100 százalékos tulajdonában állt, aki ezen keresztül birtokolt 57 százaléknyi Gránit-részvényt, de ennél még nagyobb is volt a szavazati aránya a közgyűléseken.

Orbán Viktor veje már benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), az elbírálás folyamatban van. Tiborcz a kiadott közlemény szerint pénzügyi befektető lesz, hosszú távra invesztált és tőkeemelést is tervez.

Közben az MTI az alábbi hírt közölte, amely persze csak lazán, de azért kapcsolódik a témához:

A család kifejezést választotta idén az Év szavának a közmédia a Montágh Testület tagjainak szavazata alapján – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A Montágh Testület az Év szavának megválasztásával arra törekszik, hogy – bár a magyar nyelv gazdag szókincsével rendkívül árnyaltan fejezhetjük ki gondolatainkat – minden évben kijelölje azt az egy szót, amely leginkább összefoglalja, kifejezi az adott évet.
Az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott Montágh Testület indoklása szerint az idei év szavának választott család az összetartozást fejezi ki, jelentése azonban túlmutat szülők és gyermekeik együttélésén. Örömforrás és védőbástya, amely generációkon át ad biztos alapot az emberek közösségének.

“A 2021-es évben mutatkozott meg igazán a család fontossága, ereje. A család társadalmi együttélésünk alapja, a keresztény kultúra elválaszthatatlan része, érzelmi és szellemi közösség. A család kötelekében tud megmutatkozni az igazi összetartozás, hiszen a családtagok mindig bizalommal támaszkodhatnak egymásra. A hétköznapok kihívásaival szemben is a család jelenti az utolsó védőbástyát: sodorjon bármerre az élet, a család bennünk és velünk marad”

– idézi a közlemény Vadász Ágnest, a Montágh Testület elnökét.

A Montágh Testület a közmédia tanácsadó, véleményező, javaslattevő és ellenőrző testülete. Kiemelt feladata a kulturális értékőrzés, értékteremtés támogatása, különös hangsúlyt fektetve az anyanyelvi és a viselkedéskultúra ápolására. Az Év szavát 2020-tól minden év decemberében hirdeti ki a közmédia a Montágh Testület tagjainak szavazata alapján.