Miért érdemes mennyezeti LED csillárt választani?

Gazdaság

A világítás meghatározó része a kialakított enteriőrnek, legyen szó az otthonunkról, vagy például egy kávézóról, más szórakozóhelyről. Nemcsak az az érdekes, hogy mekkora fénnyel világítjuk meg az adott teret, hanem az is komoly jelentőséggel bír, hogy milyen lámpatestekkel, milyen stílust kívánunk követni. 

Mindezek mellett van egy harmadik szempont is, amelyet nem érdemes szem elől téveszteni, ez pedig a lámpák élettartama, továbbá az izzók fogyasztását is ide sorolhatjuk. 

A mennyezeti lámpák, mint meghatározó stíluselemek

A mennyezeti lámpák domináns szerepet töltenek be a térben, így érdemes úgy gondolni rájuk, mint olyan dekorációs elemekre, amelyek központi jelentőséggel bírnak. Az alaptípusokon felül, mint amilyen a hagyományos ovális alakú lámpa, illetve az egyszerű kör lámpatest, ma már hatalmas kínálatot találhatunk olyan LED mennyezeti lámpákból, amelyek valódi díszítő értékkel rendelkeznek. 

A Lightmyhouse.hu weboldalán található mennyezeti lámpák pontosan ilyenek. Olyan modern és kreatív formák közül válogathatunk, amelyek önkéntelenül is magukra vonzzák azok tekintetét, akik a helyiségbe lépnek. 

Ha olyan mennyezeti csillárt keresel, amelyre ezek a tulajdonságok jellemzőek, akkor kitűnő döntés a LED mennyezeti lámpák között keresgélni. Remek hír, hogy a klasszikus stílus kedvelői is megtalálják köztük azokat a csillárokat, amelyek szépen kiemelik a klasszikus stílust. 

A Lightmyhouse.hu lámpáinál még a színhőmérséklet tekintetében sem kell kompromisszumokat kötnöd, hiszen távirányító segítségével szabályozhatod azt. Így hideg, fehér fényt használhatsz munka közben vagy tanuláshoz és olvasáshoz, az esti kikapcsolódás során pedig élvezheted a meleg, fehér fény kellemes hangulatát.

Energiatakarékosság LED mennyezeti lámpákkal

A LED csillárok nem csupán szemeinket gyönyörködtetik, hanem nagyon hasznosak is. Ezek a mennyezeti lámpák ugyanis oly módon képesek nagyobb fényt biztosítani a helyiségben a hagyományos lámpákhoz képest, hogy közben kevesebb energiára van szükségük. 

A hagyományos izzókkal működő csillárok ráadásul nemcsak kisebb fénnyel világítanak, hanem működésük közben az energia egy részét hőveszteség formájában egyszerűen elveszítik, s ennek megfelelően nagyobb energiát igényelnek a működéshez. A túlmelegedés egyes esetekben komoly veszélyforrás is lehet.

A LED lámpák azért is bizonyulnak jobb választásnak, mert rendkívül hosszú élettartammal és környezetbarát működéssel rendelkeznek.

Valóban drágább a LED lámpa, mint a hagyományos?

A fejlettebb technológia természetesen magasabb árfekvést is jelent, ez lehet az egyik oka annak, hogy nem mindenki választja a modernebb LED lámpákat a hagyományos csillárokkal szemben. Ha valaki így dönt, akkor csak a vételárat veszi figyelembe és nem számol a lámpa működési költségeivel. 

Mivel a LED lámpa jelentősen kevesebb energiát használ a működéséhez, ezért hosszabb távon képes megtakarítani számunkra azt az összeget, amellyel többet költöttünk rá.